Sökhjälp - Hitta en person eller ett företag

 1. Hitta en person: Ange förnamn och/eller efternamn på personen i fältet "Vad vill du hitta?"
  Hitta ett företag: Ange företagets namn i fältet "Vad vill du hitta?" och/eller ange bransch i samma fält. Exempel på branscher finner du här.
 2. Du kan ange en plats, ett riktnummer, en adress och/eller ett område såsom kommun, postort eller församling. Vill du hitta en person kan du ange arbetsgivare (företagsnamn) istället för en plats.
 3. Klicka på "hitta!".

Sökresultat

Om sökningen ger träff visas ett resultat med de fyra första träffarna. Om det finns fler träffar kan du se dessa genom att klicka på länken "Visa alla...". Om din sökning resulterar i en enda träff får du direkt se den detaljerade informationen för personen, företaget eller platsen. Söker du efter en person, men även får träff på företag beror detta på att vissa företagsnamn innehåller personnamn. För att göra din sökning mer exakt kan du i fältet "Var" skriva flera ord, tex gatuadress, gatunummer och postort.

Hitta ett nummer

 1. Hitta ett nummer: Ange numret i fältet "Vad vill du hitta?". Du kan söka efter ett telefonnummer, mobiltelefonnummer eller faxnummer. Observera att du måste ange både rikt- och telefonnummer för att få träff.
 2. Detta fält kan utelämnas vid sökning efter ett nummer.
 3. Klicka på "hitta"!

Sökresultat

Om sökningen ger exakt en träff kommer du direkt till sidan med detaljerade uppgifter för personen eller företaget. Om sökningen ger flera träffar beror det på att abonnemanget delas av flera personer.

Hitta bransch

 1. Skriv in ett branschnamn i sökfältet.
 2. Fyll i postort, gata eller liknande för en mer exakt träff.
 3. Klicka på "hitta"!

Exempel på en branschsökning där branschnamnet är vitvaror och postorten Stockholm. Här kan du se alla våra branscher

Hitta en plats

Du kan söka på enstaka geografiska begrepp såsom plats, adress, kommun, postort eller församling. Det går även att kombinera flera geografiska begrepp, t ex gatuadress och postort.

Om sökningen ger exakt en träff kommer du till en sida med detaljerad information om platsen.

Om sökningen ger fler träffar visas dessa på en karta. Platsernas geografiska läge presenteras även i text i en lista till vänster om kartan.

Exempel på en kartsökning på en gatuadress med flera sökträffar.

Från listan med flera adresser kan du välja en av dem för att få upp information om adressen.

Hitta företag och personer i kartan

I den mindre kartan, som visas vid en direktträff på en person eller företag, finns det en sökbox längst uppe till vänster, som du kan använda för att söka fram företag och privatpersoner i kartan.

I den stora kartan använder du fältet "Vad vill du hitta?" och lämnar "Var?"-fältet tomt, klicka sedan på knappen "Visa på kartan" för att söka fram företag och privatpersoner i den aktuella vyn. En sökning i dessa fält på t ex apotek, visar således alla apotek som finns i det område som kartan täcker.

Exempel på en kartsökning på Kungsholmen med sökning på ordet apotek i det övre vänstra sökfältet.

Förflyttning i karta

Du förflyttar dig i sidled och höjled i kartan genom att dra i kartan med musen, eller genom använda piltangenterna på tangentbordet. I den mindre kartan kan du även klicka på pilarna i kartans ram. Du zoomar i kartan genom att klicka direkt i kartan eller på zoomknapparna under kartan.

Skriva ut eller skicka karta med e-post

För att skriva ut en karta klickar du på texten Skriva ut, som finns över kartans vänstra hörn. Vill du skicka en länk till kartan klickar du på texten Tipsa, fyller i formuläret och klickar sedan på "Skicka".

hitta.se via mobilen

Gå in på adressen mobil.hitta.se på din mobiltelefon och sök snabbt och enkelt namn, bransch, adress, mobilnummer eller telefonnummer. Du kan välja att ringa upp ett nummer direkt eller spara det i din telefonbok. Har din mobiltelefon stöd för bilder kan du klicka på "karta" och se var personen/företaget finns.

Där du är

Med tjänsten "Där du är" kan du söka efter företag och privatpersoner utifrån din position. Klicka här för att se hur du gör!