facebook_pixelÖrebro Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Örebro

Örebro län

Kommun i Örebro inom Örebro län som angränsar till Nora, Karlskoga, Lekeberg, Kumla, Hallsberg, Finspång, Vingåker, Katrineholm, Arboga och Lindesberg.

I området finns 129 916 personer över 16 år och 13 565 företag.

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Örebro

Människorna i Örebro

Människorna i Örebro

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Örebro bor 65% kvinnor och 35% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) men lägre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (39%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorcyklar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Örebro har 7% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 4% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 33% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 090 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 070 241 kronor i lån.

-15%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,2% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 42% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

KD+42%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 233 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Väster

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 6 102 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Viktoriagatan 1 ligger Violen.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

I området finns 23 livsmedelsbutiker, bl.a. Handlar'n på Järnvägsgatan 15.

Lockas man av restaurangbesök finns Sallad Inn och Restaurang China i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Actic Slottsgatan i området.

Händelser och brott i närheten av Örebro

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikbrott

Rapporterat lördagen den 6 mars kl 10:42

En polispatrull stoppade en falskskyltad personbil tidigt på lördagsmorgonen.

Föraren visade sig vara en körkortslös man i 30-årsåldern som visade tecken på drogpåverkan. Han medtoggs för provtagning och förhör. Vid närmare kontroll av bilen visade det sig att den var försedd med skyltar som stulits från en annan bil i Örebro.  Mannen är nu misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, märkesförfalskning, stöld alternativt häleri samt ringa narkotikabrott avseende eget bruk. Han frigavs efter förhör.

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 11:21

En man iakttas när han har gjort inbrott i en trestaurang på Storgatan i Örebro

Ett samtal om ett inbrott i en restaurang på Storgatan i Örebro. Ett vittne ser en man som kryper in genom den krossade rutan. Vittnet försöker följa efter men tappar kontakt. Enligt övervakningskamera så har mannen lämnat kassar på andra sidan gatan. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats. Oklart vad som har tillgripits.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 08:13

En olycka har skett i centrum

SOS-alarm meddelar att en olycka har inträffat på Östra bangatan. En bilist har kört in i ett rödljus. Eventuellt kan olyckan ha berott på ett akut sjukdomstillstånd. Bilisten är förd med ambulans till sjukhus med oklara skador men det verkar inte handla om några allvarliga skador. Trafiken rullar på och kommunen är kontaktad för att ta hande om det skadade trafikljuset.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeÖrebro

Brott jämfört med riket