facebook_pixelBoskärsgatan 33B Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Boskärsgatan 33B

702 25 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Ladugårdsängen i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Boskärsgatan 33B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2007

Fastigheten på Boskärsgatan 33B är ett flerfamiljshus byggt 2007.

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Ladugårdsängen

Boendemiljön i Ladugårdsängen

I området kring Boskärsgatan 33 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1990- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (74%).

Wikipediafoton från närområdet

Gustavsvik, Örebro
Södra vattentornet, Örebro
Virginska gymnasiet
Sveaskolan

Människorna i Ladugårdsängen

Människorna i Ladugårdsängen

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Ladugårdsängen bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (12%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är teater, litteratur, golf, vin och vinprovning, konst, näringsliv och samhällsekonomi, utrikespolitik, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 319 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 267 833 kronor i lån.

+1%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Boskärsgatan 33B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 152% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+152%

Bostadsmarknaden i Ladugårdsängen

i Ladugårdsängen pågår och planeras det för 263 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Ladugårdsängen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Boskärsgatan. Snitthyran är 9 528 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

1 077 meter från adressen ligger Sörbyängen Öppen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Ladugårdsängen på Stenbackevägen 20.

Lockas man av restaurangbesök finns Eztrad i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (670 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Ladugårdsparken, ligger ca två minuters gångväg (253 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Eyrabadet, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ladugårdsängen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 16 april kl 05:24

Larm om påkörd person på Glomman vid korsningen med Stenåsvägen.

Räddningstjänst, ambulans och polis på väg till platsen. Skadeläget är oklart. UPPDATERING KL 17:22 En person förs med ambulans till sjukhus för vård. Skadeläget är fortfarande oklart. Polis är på plats och utreder hur olyckan gått till. Trafik kan passera obehindrat förbi olycksplatsen. NY UPPDATERING. olyckan gäller en personbil som kolliderat med en cyklist. Det är cyklisten som förts med ambulans till sjukhus. Bilisten som är en man i 55-årsåldern är inte skadad. Polispatrullen på plats har tagit både bilen och cykeln i beslag för den fortsatta utredningen. En anmälan om trafikolycka kommer att upprättas där utredningen får visa om någon gjort sig skyldig till brott eller inte. NY UPPDATERING: Cyklisten är en kvinna i 45-årsåldern som vårdas på Universitetssjukhuset i Örebro för allvarliga skador.

Olaga frihetsberövande/människorov

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 06:07

Två personer har häktats och två personer sitter anhållna efter att de under gårdagen gripits misstänkta för bla olaga frihetsberövande.

Det olaga frihetsberövandet skedde den 20 februari i ett parkeringshus i Örebro då ett barn i fyraårsåldern rövades bort av sina biologiska föräldrar. Barnen var vid tillfället LVU-placerat. Sedan dess har barnet varit försvunnet. Under gårdagen hittades barnet i ett samhälle i Värmland och de biologiska föräldrarna kunde gripas misstänkta för olaga frihetsberövande och försök till olaga frihetsberövande. Dessa är nu häktade. Utöver dessa greps och anhölls ytterligare två personer misstänka för olaga frihetsberövande och medhjälp till detta. En person greps och häktades redan i februari. Totalt sitter nu alltså fem person misstänkta i ärendet. Utredningen har varit mycket omfattande och polis och åklagare är lättade över att barnet nu är tillrätta. Barnet mår fysiskt bra och befinner sig nu på en säker plats.

Olaga hot

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 11:30

En berusad man i 50-årsåldern knivhotade två män på Stortorget i Örebro på onsdagsförmiddagen.

Aktuell man hade gått fram till männen som arbetade vid en sky-lift på torget. En av dessa hade en kviv synlig i sina arbetskläder. Denna kniv försökte den berusade mannen komma åt men då han misslyckades med detta tog han fram en egen kniv som han höll fram mot en av männen och sade något i hotfull ton varefter han lämnade platsen. Då polis anlände fanns den misstänkte kvar i närområdet där han kunde omhändertas och sover nu ruset av sig i en polisarrest. Han är misstänkt för olaga hot.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeLadugårdsängen

Brott jämfört med riket