facebook_pixelEkängsgatan 33 Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Ekängsgatan 33

702 25 Örebro, Örebro Örebro län

Adress på Södermalm i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ekängsgatan 33.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1967

Fastigheten på Ekängsgatan 33 är ett flerfamiljshus byggt 1967.

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön på Södermalm

Boendemiljön på Södermalm

I området kring Ekängsgatan 33 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (47%).

Wikipediafoton från närområdet

Virginska gymnasiet
Sveaskolan
Köpmangatan, Örebro
Solsystemet i Örebroformat

Människorna på Södermalm

Människorna på Södermalm

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

På Södermalm bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 54 år, vilket är högre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (36%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, astrologi, krukväxter, lösa korsord eller sudoku, skönhetsvård, besöka sportevenemang, modenyheter, sjukdomar och sjukvård, alternativ hälsovård och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 351 kr, vilket är 25% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 416 967 kronor i lån.

-25%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Ekängsgatan 33 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,5% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 19% fler röster än riksgenomsnittet.

S+19%

Bostadsmarknaden på Södermalm

Södermalm pågår och planeras det för 245 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centralt

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Ekängsgatan. Snitthyran är 5 912 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

1 066 meter från adressen ligger Örebro Kommun.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Änggatan 32.

Lockas man av restaurangbesök finns Asiatisk Restaurang Shanghai och Coco Green i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (823 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Drottningparken, ligger ca två minuters gångväg (223 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Motionsform City, Itrim Örebro, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Södermalm

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 09:44

En man i 65-årsåldern bestulen på plånbok på Tunnbindargränd i centrala Örebro.

Brottet skedde vid en entrédörr tll en hyresfastighet. Målsägaren blev kontaktad av en för honom okänd man som bad om pengar till cigaretter. Mannen fick en sedel av målsägaren. Strax därefter kommer mannen tillbaka och då i sällskap men en annan man som ryckte till sig målsägarens plånbok som han hade förvarad i en bröstficka. Därefter lämnade männen platsen. Målsägaren hade ingen telefon med sig varför det tog minst 20 minuter innan han fick hjälp av en annan person att ringa polisen. Brottet har skett någon gång mellan kl 19:30 och 20:00. Plånboken innehöll mer än 1000kr i kontanter. Brottet är rubricerat som grov stöld.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 05:45

En cyklande pojke i 10-årsåldern har kolliderat med en bil vid korsningen Älvtomtagatan/Hagagatan i Örebro

Polis ha varit på plats och dokumentrat händelsen.   Pojken är vaken och klagar över smärtor i ett ben. Efter att ha kontrollerats av ambulanspersonal skjutsades han hem av polispatrullen. Han bedömdes inte vara i behov av akut sjukvård. Förare av personbilen är en man 70-årsåldern En anmälan om trafikolycka kommer att upprättas. Det kommer att utredas om olyckan orsakats av straffbar oaktsamhet eller inte.

Inbrott, försök

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 07:53

En glasruta är krossad till en hårsalong i city

Polisen får samtal om att boende på Engelbrektsgatan har hört en kraftig smäll som av glaskross. Polisen har varit på plats och det visar sig att någon har gjort sönder en ruta till en hårsalong. Det verkar inte som om någon har lyckats ta sig in i lokalen. Man skriver en anmälan om försök till stöld genom inbrott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeSödermalm

Brott jämfört med riket