facebook_pixelKarlsdalsallén 17 Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Karlsdalsallén 17

702 41 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Örebro Nikolai i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Karlsdalsallén 17.

Hitta hit

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Örebro Nikolai

Boendemiljön i Örebro Nikolai

Området kring Karlsdalsallén 17 består till 27% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus som för det mesta är byggda på 2010-talet.

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Wikipediafoton från närområdet

Gustavsvik, Örebro
Örebro flygfält
Sveaskolan
Reträtten

Människorna i Örebro Nikolai

Människorna i Örebro Nikolai

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Örebro Nikolai bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 770 kr, vilket är 6% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 806 949 kronor i lån.

+6%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Karlsdalsallén 17 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 152% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+152%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 245 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 15 objekt till salu i Södra Ladugårdsängen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Karlsdalsallén. Snitthyran är 8 280 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

1 003 meter från adressen ligger Sörbyängen Öppen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Ladugårdsängen på Stenbackevägen 20.

Lockas man av restaurangbesök finns Sooshi och Eztrad i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (273 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (158 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Eyrabadet, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Örebro Nikolai

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 09:44

En man i 65-årsåldern bestulen på plånbok på Tunnbindargränd i centrala Örebro.

Brottet skedde vid en entrédörr tll en hyresfastighet. Målsägaren blev kontaktad av en för honom okänd man som bad om pengar till cigaretter. Mannen fick en sedel av målsägaren. Strax därefter kommer mannen tillbaka och då i sällskap men en annan man som ryckte till sig målsägarens plånbok som han hade förvarad i en bröstficka. Därefter lämnade männen platsen. Målsägaren hade ingen telefon med sig varför det tog minst 20 minuter innan han fick hjälp av en annan person att ringa polisen. Brottet har skett någon gång mellan kl 19:30 och 20:00. Plånboken innehöll mer än 1000kr i kontanter. Brottet är rubricerat som grov stöld.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 05:45

En cyklande pojke i 10-årsåldern har kolliderat med en bil vid korsningen Älvtomtagatan/Hagagatan i Örebro

Polis ha varit på plats och dokumentrat händelsen.   Pojken är vaken och klagar över smärtor i ett ben. Efter att ha kontrollerats av ambulanspersonal skjutsades han hem av polispatrullen. Han bedömdes inte vara i behov av akut sjukvård. Förare av personbilen är en man 70-årsåldern En anmälan om trafikolycka kommer att upprättas. Det kommer att utredas om olyckan orsakats av straffbar oaktsamhet eller inte.

Inbrott, försök

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 07:53

En glasruta är krossad till en hårsalong i city

Polisen får samtal om att boende på Engelbrektsgatan har hört en kraftig smäll som av glaskross. Polisen har varit på plats och det visar sig att någon har gjort sönder en ruta till en hårsalong. Det verkar inte som om någon har lyckats ta sig in i lokalen. Man skriver en anmälan om försök till stöld genom inbrott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeÖrebro Nikolai

Brott jämfört med riket