facebook_pixelKarlsdalsallén 17 Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Karlsdalsallén 17

702 41 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Örebro Nikolai i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Karlsdalsallén 17.

Hitta hit

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Örebro Nikolai

Boendemiljön i Örebro Nikolai

Området kring Karlsdalsallén 17 består till 27% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus som för det mesta är byggda på 2010-talet.

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Wikipediafoton från närområdet

Södra vattentornet, Örebro
Örebro Waldorfskola
Tullängsgymnasiet
Sommarro, Örebro

Människorna i Örebro Nikolai

Människorna i Örebro Nikolai

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Örebro Nikolai bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 770 kr, vilket är 6% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 806 949 kronor i lån.

+6%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Karlsdalsallén 17 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 152% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+152%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 245 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Örebro

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Karlsdalsallén. Snitthyran är 8 280 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

1 003 meter från adressen ligger Sörbyängen Öppen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Ladugårdsängen på Stenbackevägen 20.

Lockas man av restaurangbesök finns Sooshi och Eztrad i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (273 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (158 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Eyrabadet, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Örebro Nikolai

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat fredagen den 19 februari kl 05:03

En kvinna misstänks för stöld och brott mot knivlagen efter att ha stulit från en butik i Örebro.

En kvinna i 20-årsåldern omhändertogs efter att hon ska ha stulit varor från en butik på Krämaren i Örebro. Det totala värdet för stöldgodset uppgår till cirka 2 500 kronor. En anmälan om stöld samt brott mot knivlagen har upprättats då kvinnan även hade flera knivar på sig.

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 15 februari kl 08:18

Polis kallades till Brickebacken centrum under måndagskvällen efter larm om explosion.

Polisen mottog flera samtal från anmälare som hört en hög smäll i Brickebacken centrum. Det visade sig att en bankomat i anslutning till en matbutik har sprängts. Ingen rökutveckling orsakades av bankomatsprängningen och inga personskador har rapporterats. Polisen har sökt i området efter gärningsperson/gärningspersonerna utan att i nuläget anträffa denna/dessa. En förundersökning har inletts gällande försök till grov stöld samt grov skadegörelse.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 15 februari kl 02:19

En olycka har inträffat på Aspholmen

SOS-alarm meddelar att en bilist har kört in i en annan bil på Aspholmen. En person klagar på smärta i nacken. I övrigt är det oklart vad gäller skador. Polisen är på väg till platsen för att undersöka vad som har hänt. UPPDATERING kl. 14.39 En av de inblandade bilisterna får åka med ambulans till sjukhus med smärta i nacken. Den andra bilisten har lämnat platsen efter att ha lämnat sina kontaktuppgifter till den som blev påkörd så i nuläget är det oklart om det kommer att bli en brottsmisstanke i detta ärende.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeÖrebro Nikolai

Brott jämfört med riket