facebook_pixelProsagatan 5B Örebro län, Örebro - hitta.se

Prosagatan 5B

703 71 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Vivalla i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Prosagatan 5B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Prosagatan 5B är ett flerfamiljshus byggt 1969.

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Vivalla

Människorna i Vivalla

Människorna i Vivalla

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Vivalla bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (12%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 26% har gymnasieutbildning och 26% har endast grundskoleutbildning. 10% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 33%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 14 423 kr, vilket är 47% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 263 747 kronor i lån.

-47%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Prosagatan 5B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 67,6% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 139% fler röster än riksgenomsnittet.

S+139%

Bilägande

Man kör gärna Suzuki och Mercedes i området.

Suzuki
Mercedes

Bostadsmarknaden i Vivalla

i Vivalla pågår och planeras det för 233 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 29 objekt till salu i Örebro

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Prosagatan. Snitthyran är 6 140 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

249 meter från adressen ligger Språk och lek Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Maxi ICA Stormarknad på Boglundsgatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Baronen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1078 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sex minuters gångväg (642 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vivalla

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 22 november kl 09:08

2 bilar har kolliderat på en parkeringsplats

2 bilar har kolliderat på parkeringen utanför ICA Maxi Eurostop Den ena föraren har fått böter för att ej ha iakttagit väjningsplikt

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat fredagen den 20 november kl 04:11

Singelolycka Örebro

En bil kolliderar med ett elskåp i korsningen Osmundsgatan-Tackjärnsgatan. Föraren avviker till fots från platsen. Troligen inga personskador. Flera vittne på plats. Föraen blir upplockad av en annan bilist. Det läcker bensin från bilen så räddningstjänsten kallas till platsen för sanering. En anmälan om "Obehörigt avvikande från trafikolycksplats" har upprättats

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 06:31

Trafikolycka med smitning vid Eurostop

En bilist har blivit påkörd bakifrån. Därefter försvann den påkörande bilen. Föraren av den påkörda bilen kunde dock åka efter och leda polisen rätt så att den påkörande kunde stoppas efter ca 20 minuter. Beslut om provtagning avseende påverkan och även husrannsakan i bilen i skrivande stund.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeVivalla

Brott jämfört med riket