facebook_pixelTrädgårdsgatan 16 Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Trädgårdsgatan 16

702 12 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Örebro Centrum i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Trädgårdsgatan 16.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1933

Fastigheten på Trädgårdsgatan 16 är ett flerfamiljshus byggt 1933.

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Örebro Centrum

Boendemiljön i Örebro Centrum

I området kring Trädgårdsgatan 16 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (43%).

Boendemiljön i Örebro Centrum

Fem drönarbilder över Örebro Centrum

En drönare har flugit över Örebro Centrum och tagit fem bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Örebro Centrum från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Örebro läns museum
Örebro rådhus
Rudbecksgymnasiet, Örebro
Närkes runinskrifter Fv1979;236

Människorna i Örebro Centrum

Människorna i Örebro Centrum

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Örebro Centrum bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (27%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, utrikespolitik, inrikespolitik, litteratur, modenyheter, följa populära tv-serier, vidareutbildning/gå på kurser och meditation/yoga mm.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 38% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 333 kr, vilket är 10% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 583 120 kronor i lån.

-10%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Trädgårdsgatan 16 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,2% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 51% fler röster än riksgenomsnittet.

L+51%

Bostadsmarknaden i Örebro Centrum

i Örebro Centrum pågår och planeras det för 285 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Öster

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Trädgårdsgatan. Snitthyran är 7 349 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

367 meter från adressen ligger Örebro Kommun.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Örebro Ost på Kungsgatan 9.

Lockas man av restaurangbesök finns Satin och Saluhallen/Bella Italia i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (283 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Oskarsparken, ligger mindre än en minuts gångväg (84 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Örebro Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat fredagen den 16 april kl 03:19

Skadegörelse genom brand på Karolinska gymnasiet

Under dagen har en brand uppstått på Karolinska skolan i Örebro. Branden kunde snabbt släckas. Polis har varit på plats. Anmälan skadegörelse genom brand.

Trafikbrott

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 11:28

Drograttfylleri mm Frimurarholmen

En privatperson på platsen observerade en felparkerad bil. Därefter framkom att en vad som föreföll vara en mycket påverkad förare satt vid ratten och hade för avsikt att lämna platsen. I samband med detta lyckas en person koppla en kedja fast bilen med en kedja för att förhindra färd och föraren försöker trots det att lämna platsen med fordonet. Polis till platsen som kunde frihetsberöva mannen som är i dryga 40 årsåldern. Rapport grov olovlig körning samt drograttfylleri. I samband med händelsen har även en husrannsaken företagits i fordonet.

Olaga hot

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 11:30

En berusad man i 50-årsåldern knivhotade två män på Stortorget i Örebro på onsdagsförmiddagen.

Aktuell man hade gått fram till männen som arbetade vid en sky-lift på torget. En av dessa hade en kviv synlig i sina arbetskläder. Denna kniv försökte den berusade mannen komma åt men då han misslyckades med detta tog han fram en egen kniv som han höll fram mot en av männen och sade något i hotfull ton varefter han lämnade platsen. Då polis anlände fanns den misstänkte kvar i närområdet där han kunde omhändertas och sover nu ruset av sig i en polisarrest. Han är misstänkt för olaga hot.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeÖrebro Centrum

Brott jämfört med riket