facebook_pixelGrundläggarvägen 8 Örebro län, Karlskoga - hitta.se

Grundläggarvägen 8

691 43 Karlskoga, Karlskoga Örebro län

Adress i Skranta i Karlskoga i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Grundläggarvägen 8.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Grundläggarvägen 8 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Karlskoga - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Karlskoga. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Karlskoga

Boendemiljön i Skranta

Boendemiljön i Skranta

I området kring Grundläggarvägen 8 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (66%).

Wikipediafoton från närområdet

Skranta
Söderkyrkan
Karlskoga domsaga
Karlskoga lasarett

Människorna i Skranta

Människorna i Skranta

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Skranta bor 44% kvinnor och 56% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Karlskogas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 23% har gymnasieutbildning och 27% har endast grundskoleutbildning. 6% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 28%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 13 542 kr, vilket är 50% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 315 142 kronor i lån.

-50%

Här i Karlskoga betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Grundläggarvägen 8 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,00% (0,35)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,792% (0,62)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 23% fler röster än riksgenomsnittet.

S+23%

Bilägande

Man kör gärna Nissan och Toyota i området.

Nissan
Toyota

Bostadsmarknaden i Skranta

i Skranta pågår och planeras det för 15 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 53 objekt till salu i Karlskoga

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

1 300 meter från adressen ligger Prästkragens förskola.

Närmaste grundskola är Häsängsskolan (358 meter), som är en kommunal skola med ca 122 elever i årskurserna 1-1. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går 16 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Baggängsvägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Shanghai och Bullseye Saloon i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (985 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (119 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Skranta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 03:02

Trafikolycka mellan bilist och cyklist på Fabriksgatan

En bilist och en cyklist har kolliderat på Fabriksgatan. Ambulans och polis till platsen. Den skadade cyklisten förs till sjukhuset i Karlskoga. Oklart i nuläget hur allvarliga skador cyklisten ådragit sig. (Uppdaterad kl 16:22) Den påkörda cyklisten är en kvinna i dryga 80 årsåldern. Hon har förts med ambulans till Karlskoga sjukhus med misstänkt fraktur. Den påkörande bilens förare är rapporterad för att ej ha iakttagit väjningsplikt samt att ha kört ett fordon belagt med körförbud.

Mord/dråp

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 03:08

Mordförsök i Karlskoga

Strax efter midnatt inkom larm till polisen som visade sig vara ett grovt våldsbrott i Karlskoga med adress Skogsrundan. Händelsen är rubricerad som mordförsök. Ärendet hanteras i skrivande stund med stora resurser. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan tänkas ha gjort iakttagelser av betydelse för utredningen vid tidpunkten med adress Skogsrundan.  UPPDATERING 2020-11-18 Målsägaren avled på sjukhus senare på tisdagseftermiddagen av sina skador. Brottsrubriceringan har således ändrats till mord. Brottet skedde inomhus på adress Skogsrundan 7 i Karlskoga runt midnatt natten till tisdag. Övriga detaljer i utredningen kommer inte att lämnas ut för närvarande. Polisen vädjar till den/de som kan ha gjort iakttagelser på måndagskvällen eller natten till tisdag i området runt brottsplatsen, att ringa polisens kontaktcenter (PKC) via 114 14 och berätta vad man vet, sett eller hört som skulle kunna ha med brottet att göra.  Den uppdaterade texten är skriven av Mats Öhman, Presstalesperson Polisregion bergslagen.

Övrigt

Rapporterat tisdagen den 17 november kl 11:07

Mordförsök i Karlskoga

Strax efter midnatt inkom larm till polisen som visade sig vara ett grovt våldsbrott i Karlskoga med adress Skogsrundan. Händelsen är rubricerad som mordförsök. Ärendet hanteras i skrivande stund med stora resurser. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan tänkas ha gjort iakttagelser av betydelse för utredningen vid tidpunkten med adress Skogsrundan. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
47%
SverigeSkranta

Brott jämfört med riket