facebook_pixelJärle Rönnbärsväg 17 Örebro län, Nora - hitta.se
Hitta.se

Järle Rönnbärsväg 17

713 91 Nora, Örebro Örebro län

Adress i Järle i Nora i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Järle Rönnbärsväg 17.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 45 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Järle.

Bolån i Nora - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Nora. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Nora

Tomten är ca 3144 kvadratmeter

Tomten, FLÅTEN 1:56, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten FLÅTEN 1:56 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Järle

Boendemiljön i Järle

Området kring Järle Rönnbärsväg 17 består till 28% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1990-talet.

Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje.

Wikipediafoton från närområdet

Axbergshammar
Skärmarbodabergen
Sjöbodasjön
Järle, Nora kommun

Människorna i Järle

Människorna i Järle

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Järle bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Örebros kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 72%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 443 kr, vilket är 1% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 597 140 kronor i lån.

+1%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Järle Rönnbärsväg 17 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,5% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 96% fler röster än riksgenomsnittet.

C+96%

Bostadsmarknaden i Järle

Just nu finns 2 objekt till salu i Järle

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 26 666 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 14 166 kr/m2 och går upp med 24.51 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

5 724 meter från adressen ligger Förskolan Kåsan.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (441 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tio minuters gångväg (1077 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Järle

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat lördagen den 6 mars kl 01:45

Brand i ett hus norr om Fogdhyttan.

Enligt initiala uppgifter har samtliga personer tagit sig ut ur huset. Enligt räddningstjänst som närmar platsen brinner huset med öppna lågor. Polis är på väg till platsen. UPPDATERING: Huset gick inte att rädda utan får brinna ner till grunden. Polispatrullen kommer att upprätta en anmälan om brand utan misstanke om brott. Det fanns endast en person i huset då branden startade i köket. Den personen klarade sig med endast lätta skador efter att ha blivit något svedd i ansiktet.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 07:20

En man misstänks för ett antal brott efter att ha mött en kvinna han träffat på internet.

Mannen är anmäld för  bland annat misshandel, stöld och grovt olaga hot. Detta ska ha skett under natten i Örebro. I Nora har flera inbrott rapporterats. Efter att ett larm i en privatbostad utlösts kom polis till platsen och kunde konstatera försök till inbrott. Det är oklart vad som saknas. Senare inkom anmälan om inbrott i ännu en bostad. Där konstaterades skadegörelse samt försök till stöld genom inbrott.

Bråk

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 08:50

Bråk i en lägenhet i Hovsta

I en lägenhet i Hovsta blir det väldigt stökigt. En man i dom övre tonåren är arg och hotfull i hemmet. Polis tillkallas och efter en hel del medlande och hård ord så beslutar sig patrullen för att gripa den aggressiva tonåringen. Han grips och förs till polisstationen för förhör.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
72%
SverigeJärle

Brott jämfört med riket