Älvåsvägen 40 Östergötlands län, Kimstad - hitta.se

Älvåsvägen 40

617 71 Kimstad, Norrköping Östergötlands län

Adress i Kimstad i Kimstad i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Älvåsvägen 40.

Hitta hit

En villa byggd 1991

På adressen finns en villa byggd 1991. Huset är 150 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Kimstad.

20 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 20 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen20 st

Annons:

Räkna på ditt bolån i området. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 1324 kvadratmeter

Tomten, GREBY 9:2, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Kimstad

housing_info

Området kring Älvåsvägen 40 består till 97% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 60- och 40-talet.

Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning. Fyrtiotalshusen är vanligen av puts, men material som eternit och tegel används också på fasaderna.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Älvåsvägen 40

Vad tycker du om Älvåsvägen 40?

Människorna i Kimstad

area_interests

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Kimstad bor 50% kvinnor och 50% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Kimstad har 20% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 29% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 54% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 48% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 83%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 939 kr, vilket är 10% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 625 493 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+10%

Skatteläget i Norrköping

För de som är folkbokförda på Älvåsvägen 40 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75(0,10)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

32,692(-0,48)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,6% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 65% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+65%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Renault i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Kimstad

Backvägen 5A, 1 tr

1 rum & kök, 30 m²

3 075 kr/mån | 490 000 kr

Räkna på ditt bolån

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 11 309 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på10 119 kr/m2 och går upp med 11.76 %

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

652 meter från adressen ligger Riddarbackens förskola.

Närmaste grundskola är Mosstorpskolan (4 968 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (92 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (142 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Byggprojektering & Byggkonstruktion, Villauppvärmning, VVS & Rörmokare, Grundskolor och Byggmästare & Byggnadsentreprenörer.

Byggprojektering & Byggkonstruktion
Villauppvärmning
VVS & Rörmokare
Grundskolor
Byggmästare & Byggnadsentreprenörer

Arbetsmarknaden i Kimstad

Jobb i närheten

Just nu finns det 104 lediga jobb i Norrköping, vilket motsvarar 18% av alla lediga jobb i Östergötlands län. Bland annat söker man:

- Restaurangbiträde

- Miljöingenjör

- Civilingenjör, tillverkningsindustri

- Svetsare, manuell

- Besöksbokare/Kundbokare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Max Burgers AB ,

- Adecco Sweden AB

- Konsultia AB

- FERMECO AB

- Bokningsservice i Sverige AB

18%
Östergötlands länNorrköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Kimstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Misshandel, grov

Rapporterat onsdagen den 17 juli kl 02:17

Misshandel i Haga.

10.45 polisen fick uppgifter om en eventuell misshandel i stadsdelen Haga i Norrköping. 10.56 polisen är framme i området för att ta reda på vad som hänt. 11.01 polisen har fått uppgifter om att en man ska ha blivit misshandlad. 13.35 polisen har gripit tre personer för grov misshandel. En man i 25-årsåldern är misstänkt för grov misshandel och han är även utsatt för en grov misshandel och förd till sjukhus med anledning av detta. En man i 25-årsåldern är gripen misstänkt för grov misshandel. Förd till polisstationen för förhör. En man i 25-årsåldern är gripen för grov misshandel och förd till sjukhus. Skadebilden beträffande de båda som förts till sjukhus är oklar. Vad som har hänt är ännu oklart men bilden kommer förhoppningsvis att klarna när alla tre och även vittnen har förhörts.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 12 juli kl 07:16

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.50 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. 00.11 SOS-larm till polisen om brand på Utställningsvägen i Himmelstalund, Norrköping. Det visade sig vara en bastu som brann med kraftig rökutveckling. Polisen har påbörjat en utredning om skadegöresle genom brand. 00.41 larm om trafikolycka i Packhusrondellen i Norrköping. Det visade sig vara en personbil som blivit påkörd av en lastbil bakifrån. En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Olyckan kommer att utredas av polisen. 01.48 viltolycka med älg på E22 Tryserum. Det finns inga uppgifter om personskador men älgen och bilen skadades. Älgen spran till skogs och spårades av en eftersöksjägare. Bilen bärgades. 03.17 polisen träffade på en man i 30-årsåldern som verkade drogpåverkad och han fick följa med för provtagning och förhör. Några ytterligare brott eller händelser finns inte att rapportera om.

Misshandel

Rapporterat tisdagen den 9 juli kl 01:52

Kvinna misshandlad utomhus.

12.08 Polisen fick samtal om att en man av oklar anledning hade misshandlat en kvinna på Haga i Norrköping. En vän till kvinnan fanns på platsen och blev vittne till händelsen. De ska inte ha känt mannen sedan tidigare. Detta ska ha skett utomhus vid hållplatsen Hagagatan. Mannen hade sedan sprungit från platsen i riktning mot Marielund. Polisen skickade två patruller mot området. 12.11 En av patrullerna meddelade att de hade kontroll på en misstänkt gärningsman, nära Himmelstalundsvägen. Han är i 35-årsåldern. 13.30 Polisen har kört den drabbade kvinnan till sjukhus för kontroll. Hon ska preliminärt inte ha varit allvarligt skadad. Polisen tog in den misstänkte för förhör till polisstationen. Patrullen bedömde sedan inte att det fanns skäl att gripa honom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeKimstad

Brott jämfört med riket