Gamla Tanneforsvägen 74 Östergötlands län, Linköping - hitta.se

Gamla Tanneforsvägen 74

582 54 Linköping, Linköping Östergötlands län

Adress i Tannefors i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Gamla Tanneforsvägen 74.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1942

Fastigheten på Gamla Tanneforsvägen 74 är ett flerfamiljshus byggt 1942.

294 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 294 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen294 st

Boendemiljön i Tannefors

I området kring Gamla Tanneforsvägen 74 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 40- och 60-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (76%).

Fyrtiotalshusen är vanligen av puts, men material som eternit och tegel används också på fasaderna. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Gamla Tanneforsvägen 74

Vad tycker du om Gamla Tanneforsvägen 74?

Människorna i Tannefors

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Tannefors bor 50% kvinnor och 50% män. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Tannefors har 5% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 17% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 50% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 72%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 811 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 103 152 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-27%

Evenemang och nöjen i närheten av Tannefors

ticketmaster-logo
Mia Skäringer - Avig Maria NMFTGSaab Arena2019 M11 17Visa mer
Robin Hood - The MusicalSaab Arena2020 M01 19Visa mer
Excellence Fighting ChampionshipSporthallen Linköping2019 M05 04Visa mer
Gyllene TiderStångebro2019 M07 13Visa mer

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Gamla Tanneforsvägen 74 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20(-1,45)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

31,142(-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,0% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 19% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+19%

Bilägande

Man kör gärna Ford och Nissan i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Tannefors

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor, en grundskola och två gymnasieskolor i närheten

100 meter från adressen ligger Förskolan Ankan.

Närmaste grundskola är Kungsbergsskolan (193 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Anders Ljungstedts Gymnasium (252 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Vinhandlar'n på Nya Tanneforsvägen 62.

Lockas man av restaurangbesök finns la Kantarell och Scandic Hotel Linköping City i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (471 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (226 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic City 2, sex minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bygg- & Anläggningsarbeten, Bilverkstäder, Restauranger & Serveringar, Daghem, Förskolor & Fritidshem och Frisörer.

Bygg- & Anläggningsarbeten
Bilverkstäder
Restauranger & Serveringar
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Frisörer

Arbetsmarknaden i Tannefors

Jobb i närheten

Just nu finns det 1 177 lediga jobb i Linköping, vilket motsvarar 76% av alla lediga jobb i Östergötlands län. Bland annat söker man:

- Nätverksadministratör

- Bagare/Konditor

- Renhållningsförare

- Kundtjänstmedarbetare

- Administrativ assistent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Academic Work

- Kolgrill Safin

- Linköping

- Releasy Customer Management

- Linköpings Universitet

76%
Östergötlands länLinköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Tannefors

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Stöld

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 11:58

Misstänkta stulna cyklar tagna i beslag.

08:34 Polisen tog emot samtal gällande misstänkt stulna cyklar i ett förrådsutrymme till ett gruppboende i Tannefors. 08:48 Polis var på plats. Tre cyklar som misstänks vara stulna togs i beslag och fördes till polisstationen. De hade skador som tyder på att de stulits. Polisen har ännu inte hittat några polisanmälningar där cyklarna anmälts som stulna. Det finns ingen misstänkt för brottet som utreds som stöld alternativt häleri.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 19 mars kl 07:01

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat 30 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan, och sex personer har frihetsberövats på grund av berusning eller narkotikapåverkan. 01.29 Polisen stoppade en bilist för kontroll på riksväg 34 nära trafikplats Tift, i riktning mot Ljungsbro. Flera personer i bilen verkade vara narkotikapåverkade. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänktes för drograttfylleri. Ytterligare tre i bilen togs med för provtagning efter misstankar om drogpåverkan. Det var tre kvinnor i övre tonåren. De är misstänkta för ringa narkotikabrott. 01.30 Väktare kontaktade polisen med anledning av ett inbrott i en förskola i centrala Norrköping. En ruta var krossad och larmet hade gått strax innan polisen kontaktades. Polisen åkte dit med flera patruller, inklusive hund. Någon misstänkt kunde inte hittas. Det är oklart vad som eventuellt har stulits. Polisen upprättar en anmälan om skadegörelse, alternativt stöld genom inbrott. 03.46 Väktare ringde polisen om ett inbrott i en restaurang i Tannefors, Linköping. En ruta hade krossats och ett vittne hade sett flera personer, varav en som sprang i riktning mot Stångån. Hundpatrull och andra polispatruller skickades till området. Ingen misstänkt kunde gripas. Efter kontakt med restaurangägaren verkade inget vara stulet. En anmälan om skadegörelse upprättades. Inga grövre brott än ovan notiser har kommit till polisens kännedom under natten. UPPDATERING 09.30: Det var en man i 25-årsåldern som greps under natten. Ärendet kom till polisen vid 21.30-tiden, om att en man hade uppträtt hotfullt vid ett gatukök i Valdemarsvik. Polisen kom dit och pratade med två män, en i 40-årsåldern och en i 45-årsåldern, som hade blivit utsatta. Den misstänkte ska ha spottat, slagit och hotat dem. Han kunde gripas på en adress vid 23.20-tiden i Valdemarsvik. Han blev anhållen under natten, misstänkt för försök till grov misshandel, misshandel, ofredande och olaga hot.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 12 mars kl 06:45

Sammanfattning av nattens händelser.

Natten mot tisdag har varit relativt lugnt med totalt 28 hanterade ärenden.  Inga brott av allvarligare karaktär har rapporterats till polisens ledningscentral och ingen har gripits. En person har medtagits för kroppsbesiktning, se nedan. 01:05 En polispatrull kontrollerade ett fordon och dess förare i Tannefors, Linköping. Föraren visade tecken på att vara narkotikapåverkad och fick följa med för provtagning. Han är i 20-årsåldern och misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika. - 06:20 En anmälare i Ljungsbro hade under sin morgonrastning med hunden sett två rådjur som trasslat in sig i ett fotbollsmål. De var tillsynes livlösa. En jägare från kommunen kontaktades som kommer åka ut och kontrollera djuren.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
31%
SverigeTannefors

Brott jämfört med riket