Kaserngatan 27 Östergötlands län, Linköping - hitta.se

Kaserngatan 27

582 28 Linköping, Linköping Östergötlands län

Adress i Innerstaden i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kaserngatan 27.

Hitta hit
area_nearby_floor_area

En villa byggd 1924

På adressen finns en villa byggd 1924. Huset är 260 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Innerstaden.

Bolån i Innerstaden - räkna på din boendekostnad

Räkna på hur mycket du kan köpa för i Innerstaden. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 888 kvadratmeter

Tomten, ENIGHETEN 9, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Innerstaden

housing_info

I området kring Kaserngatan 27 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 90- och 30-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (59%).

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Trettiotalshusen karakteriseras av sin minimalistiska och kubformade stil med enkla takkonstruktioner och låg taklutning.

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 8.1%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 10,968 kr. Räkna på kostnaden här

Wikipediafoton från närområdet

Människorna i Innerstaden

area_interests

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Innerstaden bor 51% kvinnor och 49% män. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Innerstaden har 5% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 10% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 68% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 78%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 018 kr, vilket är 3% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 182 913 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+3%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kaserngatan 27 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20(-1,45)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

31,142(-2,03)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 67% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+67%

Bilägande

Man kör gärna BMW och Volvo i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Närmaste parkeringsplatserna i området är Furirgatan, Föreningsgatan och Drabantgatan 45.

155m

Parkering Områdeskod 70014 (EasyPark)

Furirgatan

276m

Parkering Områdeskod 70003 (EasyPark)

Föreningsgatan

327m

Parkering Områdeskod 70015 (EasyPark)

Drabantgatan 45

Parkeringsplatser presenteras av easypark logo .
Använd appen både för att hitta och hantera din parkering enkelt och smidigt.Ladda ner här

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Innerstaden

Just nu finns 5 objekt till salu i T1

Det har sålts 39 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 32 183 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 29 436 kr/m2 och går upp med 12.09 %.

Just nu finns det 3 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kaserngatan. Snitthyran är 7 672 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor, två grundskolor och tre gymnasieskolor i närheten

120 meter från adressen ligger Förskolan Överstegatan 11.

Närmaste grundskola är Folkungaskolan (638 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Folkungaskolan (638 meter), som är en kommunal skola.

area_grocery_and_gym

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Lägerhyddan på Rekrytgatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns La Luna och Drottningbarens Lunch & Catering Handels i närheten.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (608 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Magistratshagen, ligger ca tre minuters gångväg (345 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, nio minuters promenad från adressen.

Arbetsmarknaden i Innerstaden

Jobb i närheten

Just nu finns det 80 lediga jobb i Linköping, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Östergötlands län. Bland annat söker man:

- Systemutvecklare/Programmerare

- Personlig assistent

- Fysioterapeut/Sjukgymnast

- Lärare i förskola/Förskollärare

- Frisör

Exempel på företag som anställer just nu:

- GIGASENSE AB

- Fri Assistans STHLM AB

- PTJ Psykiatri AB Åkersberga allmänpsy

- Förskola Octopus

- HE O SHE

100%
Östergötlands länLinköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Innerstaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Vapenlagen

Rapporterat fredagen den 11 oktober kl 06:02

Man misstänks för brott mot vapenlagen.

15.40 Polis fick ett samtal om ett misstänkt inbrott i en källare på Djurgårdsgatan. Två personer hade observerats när de tog sig in genom ett fönster. När polis kom fram till adressen påträffades två män i lokalerna. En av männen hade en kolsyrepistol med sig och han misstänks därför för brott mot vapenlagen. Kolsyrepistolen har tagits i beslag. Männen, som är i 25- respektive 30-årsåldern, avlägsnades från platsen med stöd av Polislagen 13a§.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 11 oktober kl 07:19

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvuddelen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan. 03.10 vid en rutinkontroll av en bilist på Stockholmsvägen i Norrköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren. Det var en man i 25-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör. 04.15 inringare kontaktade polisen om att ett trasigt fönster hade upptäckts på Hunnebergsgatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Sannolikt har en bärbar dator stulits, eftersom elsladdar till en dator hängde ut genom fönstret. Det finns ingen misstänkt. 05.15 upptäcktes ett inbrott på ett företag på Bangårdsgatan i Linköping. Ett inbrottslarm hade utlöst och någon har varit inne och stulit två datorer, efter att man tagit sig in genom ett fönster. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en platsundersökning är genomförd. Det finns ingen misstänkt. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 3 oktober kl 07:07

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drograttfylleri. 01.08 vid en kontroll av två fordon på Råbergagatan i Linköping upptäckte polispatrullen att en person var efterlyst för att avtjäna fängelsestraff hos kriminalvården. Det var en man i 60-årsåldern och han omhändertogs för transport till Kriminalvården. Han blev också misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav av en mindre mängd misstänkt narkotika. 04.35 väktare ringde till polisen med anledning av ett upptäckt inbrott i en butik på Hagagatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Tjuvar har tagit sig in i lokalen genom att rkossa en glasruta. Även en platsundersökning är genomförd. 05.39 en cyklist försökte undkomma en polispatrull i Linköping men på Ågatan fick polispatrullen fatt på cyklisten. Det var en man i 35-årsåldern med ryggsäck, i vilken han förvarade en batteridriven vinkelslip. Polisen misstänker mannen för att ha stulit cykeln han åkte på och den togs i beslag. Mannen verkade också narkotikapåverkad varför han fick följa med för provtagning. Mannen misstänks nu för stöld alternativt egenmäktigt förfarande samt ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen frigavs efter förhör men är fortfarande misstänkt. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
31%
SverigeInnerstaden

Brott jämfört med riket