Låskolvsgatan 3 Östergötlands län, Linköping - hitta.se

Låskolvsgatan 3

58941, Linköping Östergötlands län

Adress i Hackefors i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Låskolvsgatan 3.

Hitta hit

Boendemiljön i Hackefors

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Låskolvsgatan 3

Vad tycker du om Låskolvsgatan 3?

Människorna i Hackefors

Familjer med barn i grundskoleålder

I Hackefors har 17% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 49% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 46% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 81%.

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Låskolvsgatan 3 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20(-1,45)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

31,142(-2,03)

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor, flera grundskolor och två gymnasieskolor i närheten

1 216 meter från adressen ligger Förskolan Blystigen 2.

Närmaste grundskola är Montessoriskolan Trilobiten (1 463 meter), som är en privat skola med ca 114 elever i årskurserna 1-6. Här har 72% av lärarna lärarexamen och det går 20 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är YA Frigymnasium (2 714 meter), som är en privat skola med ca 84 elever. Här har 75% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Lidl på Järdalavägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Terassen och Restaurang Skyline i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (435 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (88 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Feelgood Företagshälsa Tannefors, tolv minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bilverkstäder, Husbilar, Husvagnar & Släpvagnar, Bilförsäljning, Däckservice & Däckförsäljning och Maskinindustrier.

Bilverkstäder
Husbilar, Husvagnar & Släpvagnar
Bilförsäljning
Däckservice & Däckförsäljning
Maskinindustrier

Arbetsmarknaden i Hackefors

Jobb i närheten

Just nu finns det 1 008 lediga jobb i Linköping, vilket motsvarar 77% av alla lediga jobb i Östergötlands län. Bland annat söker man:

- IT-tekniker/Datatekniker

- Sjuksköterska, äldreomsorg och -vård/geriatrik

- Medicinteknisk ingenjör

- Marknadsassistent

- Personalansvarig

Exempel på företag som anställer just nu:

- Framtiden AB

- Linköpings kommun

- Region Östergötland

- Adecco Sweden AB

- NCC

77%
Östergötlands länLinköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Hackefors

Rattfylleri

Rapporterat onsdagen den 12 december kl 06:51

Berusad förare stoppad av allmänhet.

17.12 Polisen larmades med anledning av att en person misstänktes ha kört rattfull. Föraren hade stoppats av allmänhet på Ödegårdsgatan i Johannelund. 17.18 Polis på plats. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fördes till polisstationen för ytterligare provtagning samt tillnyktring enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, misstänks i nuläget för grovt rattfylleri.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 12 december kl 05:38

Olycka mellan flera fordon på Brokindsleden.

17.16 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på Brokindsleden. Enligt larmet var det en olycka med flera personbilar inblandade. 17.20 Polis på plats. 18.04 Tre personbilar ska ha varit inblandade i olyckan. Två av förarna fanns kvar på platsen när polis kom fram, den tredje föraren hade avvikit från olycksplatsen. Olyckan kommer att utredas och en anmälan om olovligt avvikande från olycksplats kommer att skrivas. Ingen person ska, enligt uppgift, ha skadats allvarligt i olyckan.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 30 november kl 03:48

Flera fordon har krockat på Brokindsleden.

SOS-Alarm meddelra att flera fordon har krockat på Brokindsleden i höjd med Ekholmsvägen. Det är i nuläget oklart hur många fordon som är inblandade. En person skall enligt SOS blöda från munnen men det är i övrigt oklart skadeläge. UPPDATERING kl.16.09 Polisen är på plats och det verkar som om det bara är ett fordon som är inblandat i olyckan. Det finns i nuläget ingen information om att någon person skall ha blivit skadad. UPPDATERING kl16.25 Föraren, en man i 90-årsåldern, förd med ambulans till sjukhus med oklara skador

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
31%
SverigeHackefors

Brott jämfört med riket