facebook_pixelOrkanvägen 13B Östergötlands län, Linköping - hitta.se

Orkanvägen 13B

582 72 Linköping, Linköping Östergötlands län

Adress i Tallboda i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Orkanvägen 13B.

Hitta hit

En villa byggd 1991

På adressen finns en villa byggd 1991. Huset är 150 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Tallboda.

Bolån i Linköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Linköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Linköping

Tomten är ca 1334 kvadratmeter

Tomten, ÅBY 2:15, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten ÅBY 2:15 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Tallboda

Människorna i Tallboda

Människorna i Tallboda

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Tallboda bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (12%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är ishockey, hårvård, heminredning, modenyheter, skönhetsvård, fotboll, energisparande, styrketräning, besöka sportevenemang och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 36 727 kr, vilket är 35% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 188 391 kronor i lån.

+35%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Orkanvägen 13B gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 27,7% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 40% fler röster än riksgenomsnittet.

M+40%

Bilägande

Man kör gärna Opel och BMW i området.

Opel
BMW

Bostadsmarknaden i Tallboda

i Tallboda pågår och planeras det för 273 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 94 objekt till salu i Tallboda

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Orkanvägen. Snitthyran är 4 939 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

445 meter från adressen ligger Förskolan Medvindsvägen 33.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Tallboda på Gränsliden 6.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1479 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (181 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Tallboda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 20 november kl 09:15

Traktor ska ha kört fast under en gångbro.

09.11 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Råbergaleden med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter ska en traktor ha kört fast under en gångbro. 09.22 Polis är på plats. 09.38 Traktorn fick punktering, det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen. Polis har lämnat platsen och trafiken flyter på som vanligt igen.

Inbrott

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 07:00

Det har varit inbrott i en bostad i Tallboda

En person ringer till polisen och berättar att hon upptäckt att det har varit inbrott i hennes hus någon gång under dagen. En eller flera okända personer har tagit ut ett fönster in till ett rum och har på det sättet tagit sig in i huset. Man har röjt runt i lådor och liknande men det är oklart om något, och i så fall vad, har blivit stulet. Polisen är på väg till platsen för att undersöka saken. UPPDATERING kl. 19.49 Den eller de som har gjort inbrottet har i vart fall fått med sig kontanter, oklart hur stor summa kontanter det handlar om. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning för att säkra eventuella spår efter den eller de som har gjort inbrottet.

Brand

Rapporterat tisdagen den 17 november kl 08:47

Rökutveckling i butik i Tallboda.

20:00 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Tallboda i Linköping efter larm om en brand i en butik. Enligt sos-larmet ska det vara rökutveckling i butiken. 20:08 När polis anlände till platsen visade det sig att branden redan släckts av butikspersonalen själva. Ingen person ska initialt ha skadats i samband med branden. 21:01 Polispatrull kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Två killar i yngre tonåren är misstänkta.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeTallboda

Brott jämfört med riket