Stormvägen 42 Östergötlands län, Linköping - hitta.se

Stormvägen 42

582 74 Linköping, Linköping Östergötlands län

Adress i Tallboda i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Stormvägen 42.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1994

Fastigheten på Stormvägen 42 är ett flerfamiljshus byggt 1994.

Bolån i Tallboda - räkna på din boendekostnad

Räkna på hur mycket du kan köpa för i Tallboda. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!

Boendemiljön i Tallboda

housing_info

I området kring Stormvägen 42 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 90- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (40%).

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 6.09%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 7,182 kr. Räkna på kostnaden här

Wikipediafoton från närområdet

Människorna i Tallboda

area_interests

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Tallboda bor 51% kvinnor och 49% män. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Tallboda har 24% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 34% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 46% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 50% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 85%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 335 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 062 523 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-21%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Stormvägen 42 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20(-1,45)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

31,142(-2,03)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,3% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 35% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+35%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Opel i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor, fem grundskolor och flera gymnasieskolor i närheten

296 meter från adressen ligger Ekdungeskolan.

Närmaste grundskola är Kungsbergsskolan (3 946 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är YA Frigymnasium (3 615 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters cykelväg (1787 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (25 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Tallboda

Jobb i närheten

Just nu finns det 586 lediga jobb i Linköping, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Östergötlands län. Bland annat söker man:

- Intervjuare, opinionsundersökning

- Butikssäljare, fackhandel

- Utesäljare

- Civilingenjör, tillverkningsindustri

- Företagssjuksköterska/Företagssköterska

Exempel på företag som anställer just nu:

- Nordic Mystery Shopping Sverige AB

- Newport Collection AB

- Productcare Sweden AB

- Knightec

- Hälsocenter Västerås

100%
Östergötlands länLinköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Tallboda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 15 oktober kl 02:37

Lastbil med släp körde in i mitträcket på E4. Köbildning i båda riktningar.

14.04 Det kom larm om en lastbil med släp som hade kört in i mitträcket på E4 i södergående riktning, strax före avfarten Linköping norra. I samband med detta blev en personbil påkörd. 14.12 Polis på plats. Inga personskador fanns att rapportera. Släpet stod i södergående riktning och fronten på lastbilen pekade ut i norrgående körfält. Ekipaget var lastat med glas i någon form, som har hamnat på vägbanan i båda riktningar. Vägbanan behövde saneras. Olyckan drog på sig mycket köbildning. Polisen arbetar med att leda om trafiken på gamla E4, mellan Mörtlösa-rondellen och Norsholm. 15.00 nur är ett körfält öppet i vardera riktningen men det är fortfarande köer. 15.40 bärgningen är påbörjad. Trafikverket sköter trafikflödet. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 14 oktober kl 06:52

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 40-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. En person har gripits, misstänkt för misshandel. 22.36 Stöld/inbrott Inbrottslarmet gick i en butik i Kallerstad, Linköping. Väktare hade lång framkörningstid så polis var först på plats. Konstaterat inbrott, men inga misstänkta gärningspersoner var kvar på platsen när polis kom dit. En förundersökning om grov stöld genom inbrott har upprättats och butiken har spärrats av. Oklart vad som är tillgripet. En brottsplatsundersökning kommer att genomföras under dagen. 22.53 Misshandel, Norrköping                            En polispatrull åkte in i någon form av misshandel i Hageby, Norrköping. Initialt var det rörigt och svårt att få klarhet i vad som hade hänt, en person hade en sårskada i huvudet som dock inte var allvarlig. Efter förhör på polisstation greps en man i 25-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation. Målsägande är en kvinna i 35-årsåldern. 01.21 Olovlig körning, Linköping Polis stoppade ett fordon på Råbergaleden. Föraren ville först inte stanna när polis gav tecken för det, det visade sig vara en 16-årig pojke som tagit sina föräldrars bil. Pojken kördes hem till sina föräldrar som informerades om händelsen, anmälningar om olovlig körning samt olovligt brukande upprättades.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 9 oktober kl 06:50

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvuddelen utan brottsmisstankar.Ingen har gripits eller omhändertagits, men två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan. 00.45 vid en rutinkontroll av en bilist på Nya Tanneforsvägen i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 60-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. 03.52 vid en rutinkontroll av en bilist på Rydsvägen i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
31%
SverigeTallboda

Brott jämfört med riket