Kokillgatan 2 A

590 74, Ljungsbro Östergötlands län

Kokillgatan 2 A

590 74, Ljungsbro Östergötlands län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Kokillgatan 2 A består till 90% av småhus. Det är vanligt med byggnader som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 1700-talet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelålders flerbarnsfamiljer med goda inkomster i villaförorter

I Vreta kloster bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Linköping kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Vreta kloster har 25% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 34% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 46% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 49% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 89%.

-15%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 175 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 755 011 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kokillgatan 2 A gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20%

 (-1,45)

10,70%

 (-0,58)

0,242%

 (0,00)

Summa

31,142%

 (-2,03)

+24%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,1% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 24% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volkswagen och Citroen i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 358 meter bort på Vreta Kluster med fyra uttag för Type 2 Outlet.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Avgångar från Blåsvädret
521 Linköping C 3 min
521 Björkö 24 min
616 Borensberg busstation 26 min

Inom gångavstånd (2 min) finns Blåsvädret busshållplats som exempelvis tar dig till Linköping C (521), Björkö (521) och Borensberg busstation (616).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Bostadsmarknaden i kvarteret

Slutpriser i närheten

Det har sålts 2 objekt i området senaste sex månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 17 230 kr/m². Budgivningarna startar i snitt på 14 901 kr/m² och går upp med 16.09 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

515 meter från adressen ligger Förskolan Hansgården.

Närmaste grundskola är Brunnbyskolan (826 meter), som är en kommunal skola med ca 265 elever i årskurserna 1-6. Här har 96% av lärarna lärarexamen och det går 16 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Vretagymnasiet (621 meter), som är en kommunal skola med ca 350 elever. Här har 83% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Brunnby på Vallbytorpsvägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Fröken Jennys Restaurang och Café och Bakfickan Kanalkrogens Pizzabutik i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1207 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (15 meter) från adressen.

Företagande

Byggmästare & Byggnadsentreprenörer

Bygg- & Anläggningsarbeten

Organisationskonsulter

Lant- & Jordbruk

Fastighetsbolag

Arbetsmarknaden i Linköping

Jobb i närheten

Just nu finns det 1 030 lediga jobb i Linköping, vilket motsvarar 80% av alla lediga jobb i Östergötlands län. Bland annat söker man:

- Systemutvecklare/Programmerare

- Doktorand

- Account manager

- Personlig assistent

- Driftingenjör, elkraft

Exempel på företag som anställer just nu:

- Academic Work

- VTI , Statens väg - och transportforskningsinstitut

- TaxiCaller Nordic AB

- Olivia Personlig Assistans AB

- Saab AB

80%
Östergötlands län Linköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Vreta kloster

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 9 oktober kl 03:05

Trafikolycka på Bergsvägen.

13.51 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka inträffat på Bergsvägen i Linköping. Enligt SOS ska tre bilar ha krockat och tre personer vara drabbade, men ska ha tagit sig ur bilarna. 14.45 polisen är nu klar på platsen och bilarna är bärgade från platsen. Ingen person skadades. Det finns ingen misstanke om brott och därmed blir det ingen ytterligare åtgärd från polisen.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 5 oktober kl 03:08

Cyklist påkörd vid Skäggetorp.

14.24 SOS larmade om att en cyklist hade blivit påkörd vid korsningen Glyttingevägen / Nygårdsvägen i Linköping. 14.38 Polis på plats. Ambulanspersonal hade då kontrollerat den påkörda personen, en kvinna i 25-årsåldern. Hon hade ont i en axel och i huvudet, och fördes till sjukhus med ambulans. Bilen kördes av en kvinna i samma ålder. Hon blev chockad av olyckan. Polisen kommer att utreda händelsen. I nuläget är det oklart om något brott är begånget.

Stöld

Rapporterat fredagen den 5 oktober kl 01:53

Man misstänks för stöld och narkotikabrott.

12.47 Polis larmades till en butik på Svedengatan i Linköping med anledning av en stöld. En man misstänktes ha stulit varor för cirka 2 000 kronor och hade gripits av personal i butiken. Polis beordrades till platsen. Personen, en man i 50-årsåldern, misstänks i nuläget för ringa narkotikabrott och stöld. Mannen har tagits med till polisstationen för vidare utredningsåtgärder.

31%
Sverige Vreta kloster

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se