facebook_pixelMidsommarvägen 55 Östergötlands län, Motala - hitta.se

Midsommarvägen 55

591 52 Motala, Motala Östergötlands län

Adress i Motala i Motala i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Midsommarvägen 55.

Hitta hit

En villa byggd 1945

På adressen finns en villa byggd 1945. Huset är 55 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Motala.

Bolån i Motala - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Motala. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Motala

Tomten är ca 1452 kvadratmeter

Tomten, BROMMA 2:29, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BROMMA 2:29 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Motala

Boendemiljön i Motala

Området kring Midsommarvägen 55 består till 44% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 1960-talet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Marieberg, Motala
Bromma, Motala kommun
Illersjön, Östergötland
Varamon

Människorna i Motala

Människorna i Motala

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I Motala bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 60 år, vilket är högre än medelåldern i Motalas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (40%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 37% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 192 kr, vilket är 11% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 939 181 kronor i lån.

+11%

Skatteläget i Motala

För de som är folkbokförda på Midsommarvägen 55 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,70% (0,05)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

32,642% (-0,53)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,2% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 39% fler röster än riksgenomsnittet.

M+39%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Chrysler i området.

Toyota
Chrysler

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 6 objekt till salu i Brunnsvik

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Midsommarvägen. Snitthyran är 5 500 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

1 012 meter från adressen ligger Förskolan Smedsby.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang & Café Sjövik i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (64 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (36 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Motala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld, försök

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 04:37

Någon har försökt stjäla en katalysator i Gamla Stan

Polisen får samtal från en kvinna som uppger att hon tror att någon har försökt stjäla däcken från hennes bil då det fanns föremål, vid bilen, som tyder på det. När polisen kom till platsen kunde man konstatera att någon har försökt stjäla bilens katalysator genom att man har börjat såga i fästena till katalysatorn. Av okänd anledning har den eller de som påbörjat brottet inte avslutat det. Polisen skriver en anmälan om försök till stöld. Det finns ingen misstänkt i detta ärende.

Brand

Rapporterat torsdagen den 12 november kl 08:25

Brand i bostadshus i Motala.

18.40 SOS-larm till polisen om brand i ett bostadshus på Smålandsgatan i Motala. 18.46 polisen är framme på platsen. 20.11 polisen har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet och ett område har spärrats av.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 10 november kl 02:35

Larm om trafikolycka på länsväg 919.

14.27 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till länsväg 919, vid Norrsten, med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter ska två personbilar vara inblandade. 14.54 Det är stopp i trafiken, i båda riktningar. 15.09 En man fördes till sjukhus med ambulans. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. 15:26 Mannen, i 30-årsåldern, som fördes till sjukhus är misstänkt för rattfylleri och vårdslöshet i trafik. En anmälan kommer att skrivas. 15:42 Bärgare har beställts till platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
133%
SverigeMotala

Brott jämfört med riket