facebook_pixelGamla Lasarettsgatan 1 Östergötlands län, Norrköping - hitta.se
Hitta.se

Gamla Lasarettsgatan 1

602 39 Norrköping, Norrköping Östergötlands län

Adress i Gamla Lasarettsområdet i Norrköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Gamla Lasarettsgatan 1.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2005

Fastigheten på Gamla Lasarettsgatan 1 är ett flerfamiljshus byggt 2005.

Snittvärderingen är 28 564 kr/m²

Snittvärderingen på Gamla Lasarettsgatan 1 är ca 28 564 kr/m².

Värdera bostad på Gamla Lasarettsgatan 1

Evaluation

Värdeindikation

28 564 kr/m2

Bolån i Norrköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Norrköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Norrköping

Boendemiljön i Gamla Lasarettsområdet

Boendemiljön i Gamla Lasarettsområdet

I området kring Gamla Lasarettsgatan 1 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1990- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (18%).

Wikipediafoton från närområdet

Verkstad konsthall
Gryts herrgård
Värmekyrkan
Platinumcars Arena

Människorna i Gamla Lasarettsområdet

Människorna i Gamla Lasarettsområdet

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Gamla Lasarettsområdet bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 68 år, vilket är högre än medelåldern i Norrköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (72%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är teater, litteratur, golf, vin och vinprovning, konst, näringsliv och samhällsekonomi, utrikespolitik, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 10% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 30%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 669 kr, vilket är 9% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 034 125 kronor i lån.

+9%

Skatteläget i Norrköping

För de som är folkbokförda på Gamla Lasarettsgatan 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75% (0,10)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

32,692% (-0,48)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 76% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+76%

Bostadsmarknaden i Gamla Lasarettsområdet

i Gamla Lasarettsområdet pågår och planeras det för 51 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 48 objekt till salu i Norrköping

Just nu finns det 37 hyreslägenheter att byta till i närheten av Gamla Lasarettsgatan. Snitthyran är 6 519 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

223 meter från adressen ligger Montessoriförskolan Spårvagnen.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Ektorpsgatan 48.

Lockas man av restaurangbesök finns Campino city och Restaurang God Vän i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (569 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Domarringen, ligger mindre än en minuts gångväg (72 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, World Class, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gamla Lasarettsområdet

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 06:21

Misstänkt stöld i Norrköping.

15.40. Polisen fick en anmälan om ett inbrott i ett företag i centrala Norrköping. Inbrottet ska ha skett under natten till torsdagen. Någon eller några ska ha tagit sig in i en lokal och därefter slagit sönder en vägg för att komma in i ett förråd där det förvarats olika föremål. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning för att säkra eventuella spår och skrivit en anmälan om stöld.

Narkotikabrott

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 09:04

Drogpåverkad bilförare stoppades i Norrköping.

19.39 en polispatrull som genomförde en rutinmässig fordons- och förarkontroll fattade misstankar om att bilföraren, en man i 30-årsåldern kunde vara drogpåverkad. Mannen fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk. En man i 20-årsåldern var passagerare och han blev också misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och även han fick följa med för provtagning och förhör.

Stöld/inbrott

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 09:19

Byggföretag drabbat av inbrott.

06:37 Polisen beordrades till ett byggföretag på Hammargatan i Norrköping med anledning av ett inbrott. Någon, eller några, hade tagit sig in i lokalen under natten och tillgripit gods. Vad som har stulits är i nuläget oklart. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
743%
SverigeGamla Lasarettsområdet

Brott jämfört med riket