Himmelstadlundsallén 1 Östergötlands län, Norrköping - hitta.se

Himmelstadlundsallén 1

602 19 Norrköping, Norrköping Östergötlands län

Du har hittat ett turområde! Är det din tur idag?
Spela nu hos LeoVegas!
Spela nuleovegas logo

18+ år, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se

Adress i Norrköpings Matteus i Norrköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Himmelstadlundsallén 1.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 146 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Norrköping.

44 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 44 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen44 st

Tomten är ca 971118 kvadratmeter

Tomten, HIMMELSTADLUND 1:1, är större än andra tomter i området.

Det finns två bygghändelser kopplade till bostaden.

Boendemiljön i Norrköpings Matteus

I området kring Himmelstadlundsallén 1 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 30- och kring sekelskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (46%).

Trettiotalshusen karakteriseras av sin minimalistiska och kubformade stil med enkla takkonstruktioner och låg taklutning. Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Himmelstadlundsallén 1

Vad tycker du om Himmelstadlundsallén 1?

Människorna i Norrköpings Matteus

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Norrköpings Matteus bor 51% kvinnor och 49% män. Vanliga intressen är näringsliv och samhällsekonomi, golf, besöka sportevenemang, läsa om olika resmål, fackliga frågor, utrikespolitik, vin och vinprovning, värdepapper och värdepappersaffärer, längdskidåkning och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Norrköpings Matteus har 5% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 14% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 75%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 581 kr, vilket är 2% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 132 108 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-2%

Evenemang och nöjen i Norrköping

ticketmaster-logo
Sommarens SirenerFärgargården2019 M08 22Visa mer
Vi på SaltkråkanFärgargården2019 M09 01Visa mer
Voodoo Room: A Night of Hendrix, Clapton & CreamArbis2019 M11 08Visa mer
DANCE THE NIGHT AWAY - JASMINE TAKÁCS & AARON BROWNFlygeln2019 M09 27Visa mer

Skatteläget i Norrköping

För de som är folkbokförda på Himmelstadlundsallén 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75(0,10)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

32,692(-0,48)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,3% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 70% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+70%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Audi i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i området

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, tio grundskolor och två gymnasieskolor i närheten

376 meter från adressen ligger Hultets förskola.

Närmaste grundskola är Skol - If Prolympia Norrköping (1 145 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är EBERSTEINSKA Gymnasie-Skola (850 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Klockaretorpet på Folkborgsvägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Väderbiten och Piccolo Mondo Restaurang & Pizzeria i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (80 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Åbackarna, ligger mindre än en minuts gångväg (14 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, World Class, tolv minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Fastighetsbolag, Fastighetsmäklare, Psykoterapeuter, Sjukhus & Lasarett och Postservice.

Fastighetsbolag
Fastighetsmäklare
Psykoterapeuter
Sjukhus & Lasarett
Postservice

Arbetsmarknaden i Norrköpings Matteus

Jobb i närheten

Just nu finns det 632 lediga jobb i Norrköping, vilket motsvarar 83% av alla lediga jobb i Östergötlands län. Bland annat söker man:

- Tandsköterska

- Lärare i grundskolan, årskurs 4-6

- Informatör/Kommunikatör

- Systemförvaltare

- Sektionschef, offentlig förvaltning

Exempel på företag som anställer just nu:

- Region Östergötland

- Norrköpings kommun

- Norrevo Fastigheter AB

- Sjöfartsverket

- Transportstyrelsen

83%
Östergötlands länNorrköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Norrköpings Matteus

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Advertisement

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 23 maj kl 05:01

Trafikolycka i Klockaretorpet.

16.31 Larm om en trafikolycka i Klockaretorpet, Norrköping. Två personbilar ska vara inblandade. 16.38 Polis på plats. 17.00 Totalt fyra personer var inblandade i olyckan, ingen ska vara allvarligt skadad. Föraren till den ena bilen anses vållande till olyckan för att ej ha hållit tillräckligt avstånd till framförvarande bil. Den ena bilen behöver bogseras från platsen, men står ej trafikfarligt till.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 16 maj kl 08:42

Cyklist - bilist i krock i Norrköping.

08.13 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka inträffat i korsningen Kungsgatan - Slottsgatan. Enligt larmet ska en cyklist och en bilist ha krockat. 08.28 cyklisten förs till sjukhus med ambulans. Oklart skadeläge men sårskador i huvudet. 08.31 polisen är klar på platsen, vägen är fri för trafik. Det finns ingen misstanke om brott.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 15 maj kl 07:07

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.18 polisen har hittills denna nat hanterat ett 35-tal ärenden, de flesta utan brottsmisstankar. en person har gripits, två har omhändertagits och ytterligare två har fått följa med för provtagning. 00.00 vid en rutinkontroll av en bilförare på riksväg 32 i Mjölby blåser föraren positivt i polisens sållningsinstrument. Det är en kvinna i 35-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör. 01.58 väktare larmade om att obehöriga personer kunde vara i en lokal på Värdshusgatan i Norrköping. Vid en kontroll anträffades en obehörig person i lokalerna. Det var en man som nu misstänks för olaga intrång och en utredning om det brottet är påbörjad. Mannen avvisades från platsen. 03.14 larm om misshandel i en bostad på Bromsaregatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade två utredningar om misshandel, en anmälan och en motanmälan av två personer som var så kraftigt berusade att de inte kunde redogöra närmare för vad som hänt. Inget behov av ambulanssjukvård. 03.14 larm om misshandel i en bostad på Skepparegatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel. En person greps på platsen för misshandel av normalgraden och det var en kvinna i 60-årsåldern. Den drabbade är en man i 60-årsåldern som hade skador i ansiktet men behövde inte ambulanssjukvård. 04.28 SOS-larm till polisen om brand utomhus. Det visade sig vara en moped som brann. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse genom brand. 05.02 polisen fick samtal om en bilist som körde i mycket hög hastighet på E4 Väderstad i nordlig riktning. När polisen kontrollerade regisreringsnumret visade det sig vara en hyrbil som skulle vara återlämnad tidigare föregående eftermiddag.En polispatrull försökte stoppa bilen utanför Linköping men föraren valde att inte stanna på polisens stopptecken. Bilföraren körde mot Norrköping i mycket hög hastighet. Vid Klinga försökte polisen stoppa bilen med hjälp av spikmatta men bilföraren lyckades köra förbi. Strax efteråt lyckades polisen med hjälp av flera polispatruller att låsa in bilen och sänka farten så att bilföraren kunde stoppas. I samband med stoppet misstänks bilföraren, en man i 35-årsåldern för att medvetet ha kört på en av polisbilarna vilket ledde till skador på både polispatrullen och polisbilen som fick bärgas. Skadeläget på polispatrullen är oklart och de kontrollerades av ambulanspersonal men bedömdes inte behöva akut sjukhusvård.   Bilföraren greps på platsen för ett flertal brott; stöld alternativ häleri av föremål som anträffades i bilen, våld mot tjänsteman genom att köra på en polispatrull, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och slutligen olovligt brukande av hyrbilen som mannen körde. Inga ytterligare händelser finns att rapportera om.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeNorrköpings Matteus

Brott jämfört med riket