facebook_pixelSaltängsgatan 7 Östergötlands län, Norrköping - hitta.se
Hitta.se

Saltängsgatan 7

602 22 Norrköping, Norrköping Östergötlands län

Bolån i Norrköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Norrköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Norrköping

Boendemiljön i Norrköping Centrum

Boendemiljön i Norrköping Centrum

I området kring Saltängsgatan 7 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1940- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (63%).

Boendemiljön i Norrköping Centrum

Åtta drönarbilder över Norrköping Centrum

En drönare har flugit över Norrköping Centrum och tagit åtta bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Norrköping Centrum från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Norrköpings Hedvigs distrikt
Gamla stadshuset, Norrköping
Hedvigs kyrka
Karl Johans park

Människorna i Norrköping Centrum

Människorna i Norrköping Centrum

Urbana höginkomsttagarfamiljer med barn i bostadsrätt i storstädernas innerstad

I Norrköping Centrum bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Norrköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (11%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är teater, litteratur, golf, vin och vinprovning, konst, näringsliv och samhällsekonomi, utrikespolitik, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 47% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 40 311 kr, vilket är 49% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 397 233 kronor i lån.

+49%

Skatteläget i Norrköping

För de som är folkbokförda på Saltängsgatan 7 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75% (0,10)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

32,692% (-0,48)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,9% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 26% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+26%

Bostadsmarknaden i Norrköping Centrum

i Norrköping Centrum pågår och planeras det för 146 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Det har sålts 100 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 35 113 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 34 384 kr/m2 och går upp med 1.95 %.

Just nu finns det 27 hyreslägenheter att byta till i närheten av Saltängsgatan. Snitthyran är 6 732 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

351 meter från adressen ligger Lokattens förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Saluhallen på Hospitalsgatan 26.

Lockas man av restaurangbesök finns Elite Grand Hotel och Bishops Arms i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (24 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Karl Johans Park, ligger ca en minuts gångväg (129 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, SATS BASE Norrköping, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Norrköping Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Ordningslagen

Rapporterat torsdagen den 13 maj kl 02:07

Polisen har upplöst en allmän sammankomst i Hörsalsparken.

13:06 Polispatrull har uppmärksammat en manifestation i Hörsalsparken i Norrköping. Antalet personer som befunnit sig där ska ha varit fler än åtta. Polisens vakthavande befäl har dels gjort bedömningen att detta rört sig om en allmän sammankomst på en offentlig plats utan tillstånd. Därför kommer en anmälan om brott mot ordningslagen skrivas. Polisens vakthavande befäl har också fattat beslut om att upplösa manifestationen enligt pandemilagen. Vid 13:19 var sammankomsten upplöst och en kvinna i 50-årsåldern blev misstänkt för brott mot ordningslagen.

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 9 maj kl 07:56

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Polisen i Östergötland har hanterat cirka 75 ärenden mellan klockan 22 och 07. Ingen har gripits under denna tidsperiod. Här kommer ett urval av nattens händelser: 05:18 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Nya Rådstugugatan i Norrköping. Föraren, en man i 60-årsåldern, visade tecken på alkoholpåverkan. Han misstänks för rattfylleri och fick följa med för tillnyktring. Mannen misstänks även för grov olovlig körning samt märkesförfalskning, bilen han körde var falskskyltad. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Polispatrullerna har även arbetat med ärenden som rör psykisk ohälsa.

Misshandel

Rapporterat tisdagen den 4 maj kl 10:04

Man gripen efter misshandel på resecentrum.

06.02 Polis larmades till resecentrum i Norrköping. En man skulle ha slagit en annan man. Den som slog hade sedan sprungit från platsen. Flera polispatruller åkte till området. Även ambulans tillkallades. 06.25 En polispatrull meddelade att de hade gripit en misstänkt man på Kristinagatan. Han stämde in på det signalement som polisen fått. Mannen är i 35-årsåldern. Han är misstänkt för misshandel och grovt olaga hot. Den misshandlade mannen kontrollerades av ambulanspersonal. Han ska inte ha varit allvarligt skadad men fördes till sjukhus för kontroll. Även den drabbade är i 35-årsåldern. Det är inte helt klarlagt om männen var bekanta med varandra sedan tidigare eller inte. Uppdatering 12:48 Den gripne mannen är nu anhållen. Ärendet är åklagarlett.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
743%
SverigeNorrköping Centrum

Brott jämfört med riket