Skärkind Simonstorp Östergötlands län, Norsholm - hitta.se

Skärkind Simonstorp

617 92 Norsholm, Norrköping Östergötlands län

Boendemiljön i Skärkind

Området består till 98% av småhus. Det är vanligt med lantbruk.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Skärkind Simonstorp

Vad tycker du om Skärkind Simonstorp?

Människorna i Skärkind

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Skärkind bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Skärkind har 13% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 25% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 55% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 51% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 82%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 525 kr, vilket är 6% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 247 265 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-6%

Evenemang och nöjen i Norrköping

ticketmaster-logo
NTC TRÄNINGSKONVENTMässhallen2019 M05 04Visa mer
Voodoo Room: A Night of Hendrix, Clapton & CreamArbis2019 M11 08Visa mer
MÅRTEN ANDERSSON - 20 ÅR PÅ SCENArbis2019 M05 10Visa mer
SEMSTArbis Bar & Salonger2019 M03 28Visa mer

Skatteläget i Norrköping

För de som är folkbokförda på Skärkind Simonstorp gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75(0,10)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

32,692(-0,48)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 27,4% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 77% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+77%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Citroen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns nio förskolor i närheten

5 221 meter från adressen ligger Tallbackens förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 13 minuters gångväg (1309 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (36 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Elektriker.

Elektriker

Arbetsmarknaden i Skärkind

Jobb i närheten

Just nu finns det 707 lediga jobb i Norrköping, vilket motsvarar 81% av alla lediga jobb i Östergötlands län. Bland annat söker man:

- Lärare i grundskolan, årskurs 4-6

- Maskinställare

- Systemförvaltare

- Civilingenjör, konstruktion, maskin

- Systemutvecklare/Programmerare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Norrköpings kommun

- Björke Vävstuga AB

- Transportstyrelsen

- i3tex AB

- Huvudkontor , Digitaliserings - och utvecklingsavdelningen

81%
Östergötlands länNorrköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Skärkind

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 23 mars kl 07:11

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.36 polisen har från midnatt hanterat ett 70-tal ärenden. De flesta utan några brottsmisstankar. En person har gripits för brott, 12 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sex har fått följa med för provtagning. 01.31 SOS-larm till polisen om en bilbrand på Idrottsgatan i Norrköping. Eftersom det finns misstankar om att branden kan vara anlagd har en utredning om skadegörelse påbörjats men det finns inledningsvis ingen misstänkt. 01.41 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Grundläggaregatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om allmänfarlig vårdslöshet. Det visade sig vara en hammock som brunnit. 03.11 samtal till polisen om att en person ska ha blivit misshandlad på resecentrum i Norrköping. Det visade sig att en man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad av två män, som försvann från platsen. Polisen påbörjade en utredning om misshandel, höll förhör med vittnen samt spanade i omgivningarna efter misstänkta. Det finns ännu inga misstänkta i utredningen. Den drabbade behövde inte ambulanssjukvård. Inga andra brott eller allvarligare händelser finns att rapportera om.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 07:35

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. En person har frihetsberövats i samband med narkotikapåverkan. 01.51 En polispatrull stoppade en bilist på Hagebygatan i Norrköping. Varken föraren, en kvinna i 20-årsåldern, eller passageraren, en man i 30-årsåldern, hade bälte på sig. Båda fick böter för detta, 1500 kronor var. 04.58 En polispatrull stoppade en bilist på E4 strax väster om Linköping. Föraren blev misstänkt för drograttfylleri och togs med för provtagning. Det är en man i 50-årsåldern. 06.00 Polisen fick samtal om det hade skett slangning av diesel från en lastbil som stod i industriområdet Butängen i Norrköping. Polis kom dit och dokumenterade omständigheterna och beslagtog en slang som lämnats kvar. En anmälan om stöld upprättas. Utöver detta har polisen genomfört en mängd kontroller, egeninitierade eller efter larm till ledningscentralen, som inte har renderat i några brottsmisstankar.

Övrigt

Rapporterat söndagen den 17 mars kl 01:53

Man anhållen för tidigare grov misshandel och rån.

Under söndagsmorgonen hämtades en person in till förhör misstänkt för den grova misshandeln och rånet i Klockaretorpet som skedde under natten till söndagen. Den misstänkte är en man i 20-årsålden. Han är skäligen misstänkt för grov misshandel och rån och anhölls under förmiddagen av åklagare.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeSkärkind

Brott jämfört med riket