facebook_pixelVästra Storgårdsvägen 7 Östergötlands län, Rimforsa - hitta.se
Hitta.se

Västra Storgårdsvägen 7

590 46 Rimforsa, Kinda Östergötlands län

Adress i Tjärstad i Rimforsa i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Västra Storgårdsvägen 7.

Hitta hit

Bolån i Rimforsa - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Rimforsa. Genomsnittlig ränta föregående månad (sep 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,23%

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,24% (sep 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,23% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 308 013 kronor och den första avbetalningen är 2 692 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Rimforsa

Tomt på ca 1329 kvadratmeter

Tomten, HÅKANTORP 1:74, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HÅKANTORP 1:74 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Västra Storgårdsvägen 7

Människorna i Västra Storgårdsvägen 7

Människorna i Västra Storgårdsvägen 7

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Västra Storgårdsvägen 7 har 19% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 39% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 521 kr, vilket är 27% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 794 069 kr i lån.

+27%

Här i Kinda betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,3 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,95% (-0,70)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,892% (-1,28)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 50 år, vilket är lägre än medelåldern i Kindas kommun (52 år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen.

Centerpartiet är ovanligt starka i området

I valdistriktet röstar man borgerligt. Centerpartiet får 61% fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 22.9% av rösterna.

C+61%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Rimforsa

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

2 439 meter från adressen ligger Tävelstads förskola.

Närmaste grundskola är Rimforsa skola (2 997 meter), som är en kommunal skola med ca 332 elever i årskurserna 6-1. Här har 87 av lärarna lärarexamen och det går 14 elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (204 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (10 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Träningshusets If, 10 cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Västra Storgårdsvägen 7

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 12 oktober kl 07:22

Trafikolycka på riksväg 35 söder om Åtvidaberg.

06.35 polisen fick ett SOS-larm om trafikolycka på riksväg 35 i Gullebo, söder om Åtvidaberg. Enligt uppgifter från SOS ska en bilist ha kört i diket, tre personer ska vara drabbade varav en klagar på ryggmsmärta. Polisen är på väg till olycksplatsen. 07.22 polisen är framme på olycksplatsen. 08.05 polisen är nu klar på olycksplatsen och trafiken flyter. Bilen står kvar i diket och kommer att bärgas senare av ägaren. Polisen har påbörjat en utredning om vårdslöshet i trafik.

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 11 oktober kl 21:19

Inbrottstjuv plockade bort fönster till villa.

14:49 Polis larmades till Adelswärdsgatan i Åtvidaberg med anledning av ett inbrott i ett hus. En granne hade upptäckt inbrottet. Tjuven/tjuvarna har under natten till måndag alternativt måndag förmiddag tagit sig in i bostaden genom att plocka bort ett fönster. Det är oklart vad som stulits. En brottsplatsundersökning ska genomföras och en anmälan om grov stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 13 oktober kl 07:02

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan. Det finns inga brott eller andra allvarliga händer att rapportera om. Polisen påminner trafikanter om risken för viltolyckor.   Läs mer i länken om vad du bör göra om du drabbats av en viltolycka.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
73%
SverigeVästra Storgårdsvägen 7

Brott jämfört med riket