facebook_pixelIskallebol 71 Östergötlands län, Tjällmo - hitta.se

Iskallebol 71

591 90 Tjällmo, Motala Östergötlands län

Adress i Tjällmo i Tjällmo i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Iskallebol 71.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 120 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Tjällmo.

Bolån i Tjällmo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Tjällmo. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Tjällmo

Tomten är ca 2082 kvadratmeter

Tomten, ISKALLEBOL 1:22, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten ISKALLEBOL 1:22 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Tjällmo

Boendemiljön i Tjällmo

Området kring Iskallebol 71 består till 27% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda på 1930- och 1920-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Tjällmo distrikt
Tjällmo
Tjällmo socken
Hålldammen, Östergötland

Människorna i Tjällmo

Människorna i Tjällmo

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Tjällmo bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Motalas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 10% som högutbildade. 49% har gymnasieutbildning och 20% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 801 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 800 160 kronor i lån.

-27%

Skatteläget i Motala

För de som är folkbokförda på Iskallebol 71 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,70% (0,05)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

32,642% (-0,53)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,2% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 48% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+48%

Bilägande

Man kör gärna Seat och Chrysler i området.

Seat
Chrysler

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

2 805 meter från adressen ligger Tjällmo Skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (762 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (198 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Tjällmo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 29 november kl 08:19

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 84 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. 14 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. 00:31 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 50 i Motala med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en lastbil ha kört in i ett vägräcke. När polis kom till platsen uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren av lastbilen. Mannen, i 30-årsåldern, fick följa med polisen för provtagning och förhör. 03:16 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Ljuragatan i Norrköping valde föraren att inte stanna på polismannens stopptecken utan försökte istället köra därifrån. Ett förföljande på E22:an mot Söderköping inleddes och efter ett tag fick polispatrullen stopp på personbilen genom ett plåtstopp. Det visade sig då att föraren var en kille i 15-årsåldern. Han togs med till stationen i väntan på socialtjänsten och vårdnadshavare. En passagerare i bilen, en man i 20-årsåldern, blev också misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. 05:50 Polis beordrades till en pizzeria i Gottfridsberg, Linköping, med anledning av ett pågående inbrott. Lokalens inbrottslarm ska ha lösts ut. Polispatrull på plats har kontrollerat området, personer och fordon. Man har också utfört spaning på olika platser men i nuläget har ingen frihetsbeövats. En förundersökning gällande stöld genom inbrott har inletts. Tjuven/tjuvarna ska i samband med inbrottet ha fått med sig kontanter.  

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 27 november kl 06:57

God morgon! Dagens presstalespersoner är Daniel Söderqvist och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silver.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 44 ärenden som rör Östergötlands län. En har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. 00.25 Polisen fick larm om en misshandel i nära relation i Motala. En man i 40-årsåldern greps misstänkt för misshandel. 01.23 Polisen fick larm om en pågående stöld av delar till en bil i stadsdelen Ryd i Linköping. Försöket till stöld avbröts när patrullen närmade sig och de misstänkta tjuvarna försvann från platsen i en bil. Enligt uppgift ska de misstänkta tjuvarna ha varit på platsen tidigare under natten för att reka området. Polisen beslagtog en domkraft som använts vid stöldförsöket för att säkra eventuella spår, och upprättade en anmälan om försök till stöld.    Polisen välkomnar tips från allmänheten. Antingen genom att ringa 114 14 eller genom polisens hemsida där det går att vara anonym.

Trafikbrott

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 06:57

En bilist är misstänkt för brott i Charlottenborg

En kvinna ringer till polisen och uppger att hon sånär har blivit påkörd av en bilist i Charlottenborg. Kvinnan lyckas vrida sig undan så det blir ingen krock och kvinnan fick inga skador. Däremot blir bilisten misstänkt för vårdslöshet i trafik med anledning av att bilens rutor var så immiga att hon, en kvinna i 25_årsåldern, inte hade tillräckligt bra sikt. Det är viktigt att tänka på att man ser till att ha im- och isfria rutor innan man kör iväg med sin bil.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
133%
SverigeTjällmo

Brott jämfört med riket