Valla Tomta Östergötlands län, Väderstad - hitta.se

Valla Tomta

Östergötlands län

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,41%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!* Avser 3 års bunden ränta (jan 2020). Effektiv ränta för ett lån på 1 miljon kronor är i detta fallet 1,42%. Beräkningen baseras på löptid på 50 år, rak amortering och e-låneavi. Totalt belopp att betala: 1 353 088 kr, första avbetalningen är 2 842 kr och totalt 600 avbetalningar. Bolåneränta du får hos oss på Nordea är alltid individuell, och kan därför skilja sig från den genomsnittliga räntan.
Bolån i området

Boendemiljön på Valla Tomta

Människorna på Valla Tomta

Familjer med barn i grundskoleålder

I Valla Tomta har 12% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 58% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 45% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

Skatteläget i Ödeshög

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,60(-0,05)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

32,542(-0,63)

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Ödeshög

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i området

På Vallsbergsvägen 25 ligger Ängahusets förskola.

Arbetsmarknaden på Valla Tomta

Jobb i närheten

Just nu finns det 3 800 lediga jobb i Ödeshög, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Östergötlands Län. Bland annat söker man:

- Maskinkonstruktör

- Account manager

- IT-arkitekt/Lösningsarkitekt

- Business controller

- Lagerarbetare

Exempel på företag som anställer just nu:

- FMR Rekrytering och Bemanning AB

- Rubino Rekrytering AB

- Saab AB

- PS Partner AB

- Storesupport

100%
Östergötlands LänÖdeshög

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Valla Tomta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat onsdagen den 19 februari kl 06:05

Larm om rån i Mjölby.

17.46 polisen fick samtal om ett misstänkt rån i en butik på Jerikodalsgatan i Mjölby. 18.00 polisen har flera polispatruller på plats i Mjölby. De börjar utreda vad som hänt och att spana efter misstänkta personer. Polisen ber vänligen personer som har sett händelsen eller sett springande misstänkta personer att ta kontakt med polisen på plats snarast. 18.14 polisen har inlett en förundersökning om grovt rån alternativt rån. 18.30 brottsrubriceringen justeras till rån, (normalgraden). 19.22 polisen är nu klar på brottsplatsen med de inledande utredningsåtgärderna. Ett flertal vittnen har förhörts och givetvis även personalen som arbetade i butiken. Polisen har även säkrat en del bevis. Polisen är fortfarande intresserad av att få kontakt med perosner som har sett händelsen, eller delar av händelsen eller gärningsmännen när gärningspersoner flydde från butiken. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 18 februari kl 03:18

Trafikolycka i rondellen Kungsvägen - Ramstadsgatan.

14.40 SOS-larm till polisen om trafikolycka i rondellen Kungsvägen - Ramstadsagatan i Mjölby. Två personer ska vara drabbade och ur bilarna. 14.57 polisen är framme på platsen. 15.20 polisen är nu klar på platsen, vägen är fri. En av förarna, en man i 85-årsåldern misstänks för att ej ha iakttagit väjningsplikten. Ingen person skadades.

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 15 februari kl 01:49

Trafikolycka på riksväg 50 Mjölby.

13.23 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 50 vid Hulje, Mjölby. Enligt SOS ska en bilist ha kört in i ett vägräcke och fem personer ska vara drabbade. 13.43 polisen är framme på olycksplatsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
54%
SverigeValla Tomta

Brott jämfört med riket