Appelby 103 Östergötlands Län, Vadstena - hitta.se

Appelby 103

592 94 Vadstena, Vadstena Östergötlands Län

Detta är inte ett turområde.
Är det din turdag? Spela hos LeoVegas!
Spelaleovegas logo

18+ år, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se

Adress i Hagebyhöga i Vadstena i Östergötlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Appelby 103.

Hitta hit

Boendemiljön i Hagebyhöga

Området kring Appelby 103 består till 98% av småhus. Det är vanligt med lantbruk och villor som för det mesta är byggda på 70- och kring sekelskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Appelby 103

Vad tycker du om Appelby 103?

Människorna i Hagebyhöga

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Hagebyhöga bor 46% kvinnor och 54% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Hagebyhöga har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 23% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 49% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 45% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 895 kr, vilket är 12% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 848 833 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-12%

Evenemang och nöjen i närheten av Hagebyhöga

ticketmaster-logo
Carola - Naket - en aukustisk hitskonsertVadstena Klosterkyrka2019 M07 06Visa mer
Välgörenhetsdag i VadstenaVadstena Klosterkyrka2019 M09 01Visa mer
För Syns SkullLjungsbro Folkets Park2019 M08 24Visa mer
Atomic SwingFolkparksteatern Gamla Linköping2019 M08 17Visa mer

Här i Vadstena betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Appelby 103 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,80(1,15)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

33,742(0,57)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 29,6% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 44% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+44%

Bilägande

Man kör gärna Volkswagen och Audi i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

3 072 meter från adressen ligger Fåglesta förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1095 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Hagebyhöga

Jobb i närheten

Just nu finns det 20 lediga jobb i Vadstena, vilket motsvarar 2% av alla lediga jobb i Östergötlands Län. Bland annat söker man:

- Lärare i förskola/Förskollärare

- HR-konsult/PA-konsult

- Psykolog

- Kock, à la carte

- Fysioterapeut/Sjukgymnast

Exempel på företag som anställer just nu:

- Vadstena kommun , Förskola

- Vadstena kommun , Personalavdelningen

- Region Östergötland

- MATGLÄDJEN I VADSTENA AB

- Vadstena kommun , Sjuksköterskegruppen

2%
Östergötlands LänVadstena

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Hagebyhöga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Advertisement

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 24 maj kl 07:09

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.27 polisen har i Östergötland hittills denna natt hanterat ett 40-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstanke. Tre personer har gripits, fyra har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. 01.43 samtal till polisen om misstänkt pågående stöld vid Viggeby båtklubb. En person hade fått larm från en båtmotor på sin båt. När polisen åkte till platsen mötte man en bil som stoppades och kontrollerades. Tre personer fanns i bilen och samtliga tre greps för försök till stöld. Vid kontroll av båtarna kunde polisen notera tecken på att någon ska ha varit på flera båtar. Dock kunde ingen fullbordad båtmotorstöld konstateras. Tre män i 25-30-årsåldern fördes till polisstationen för förhör, misstänkta för försök till stöld. 02.11 inbrottslarm från en butik på Kungsgatan i Motala. När polisen kom till platsen kunde inbrott konstateras eftersom någon har krossat en ruta och sedan tagit sig in och stulit glasögon. 03.10 väktare ringde till polisen om att det en halvtimma tidigare hade gått larm från en förskola på Trädgårdsvägen i Jursla och nu hade ett inbrott upptäckts. Någon har krossat en glasruta och varit inne i lokalerna. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en platsundersökning är genomförd. 06.03 SOS-larm till polisen om utsläpp av drivmedel på Trojenborgsstigen i Mjölby. På platsen kunde polisen konsttera att någon borrat hål i en bränsletank, troligen i syfte att stjäla bränsle. Polisen har påbörjat en stöldutredning, men det finns ingen misstänkt. Polisen tar gärna emot tips från Trojenborgsstigen under natten. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformulär på polisens hemsida.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat torsdagen den 23 maj kl 09:44

Arbetsplatsolycka.

08.23 SOS-larm till polisen om att en person ska ha drabbats av en arbetsplatslycka. Enligt larmet ska en en person ha fått något föremål i huvudet på en byggarbetsplats i Vadstena. 08.51 polisen är framme på arbetsplatsen och börjar utreda vad som hänt. 09.08 en drabbad person är förd till sjukhus med ambulans, den drabbade var vaken och talbar. 09.30 polisen är nu klar på platsen och en utredning om arbetsplatsolycka är påbörjad. Inledningsvis finns ingen konkret brottsmisstanke.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 22 maj kl 12:36

Trafikolycka med mc.

12.21 SOS-samtal om att en trafikolycka inträffat i korsningen Vickerkullavägen - Sveavägen. Enligt SOS ska en personbil ha krocka med en motorcykel. 12.23 polisen är på väg. Det är tillfälligt begränsad framkomlighet. 12.38 polisen är framme på olycksplatsen. 12.55 mc-föraren är förd till sjukhus med ambulans. 13.15 polisen är klar på platsen och vägen är nu fri. Bilisten har gjort en vänstersväng och då blivit påkörd av motorcyklisten. Bilisten misstänks för trafikbrott i samband med händelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
63%
SverigeHagebyhöga

Brott jämfört med riket