facebook_pixelJohan III:s Väg 8A Östergötlands Län, Vadstena - hitta.se
Hitta.se

Johan III:s Väg 8A

592 32 Vadstena, Vadstena Östergötlands Län

Adress i Vadstena i Vadstena i Östergötlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Johan iii:s väg 8A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2005

Fastigheten på Johan III:s Väg 8A är ett flerfamiljshus byggt 2005.

Bolån i Vadstena - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vadstena. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Vadstena

Boendemiljön i Vadstena

Boendemiljön i Vadstena

I området kring Johan iii:s väg 8 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1990- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (25%).

Boendemiljön i Vadstena

En drönarbild över Vadstena

En drönare har flugit över Vadstena och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Vadstena från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Östergötlands runinskrifter 179
Vadstena hospitalsförsamling
Vadstena distrikt
Mårten Skinnares hus

Människorna i Vadstena

Människorna i Vadstena

Pensionärer med låga inkomster i äldreboende eller bostadsrätt

I Vadstena bor 69% kvinnor och 31% män. Medelåldern i området är 82 år, vilket är högre än medelåldern i Vadstenas kommun (53 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (95%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, föreningsverksamhet, lösa korsord eller sudoku, teater, energisparande, sjukdomar och sjukvård, hårvård, alternativ hälsovård, miljövårdsfrågor och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i offentlig sektor

Av de som bor i området räknas 6% som högutbildade. 3% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 1% arbetar i offentlig sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 44%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 466 kr, vilket är 39% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 264 388 kronor i lån.

-39%

Här i Vadstena betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Johan iii:s väg 8A gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,80% (1,15)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

33,742% (0,57)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,5% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

M+31%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 57 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 13 objekt till salu i Vadstena

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

315 meter från adressen ligger Invandrarärenden Flyktingsamordnare.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Östenssons Vadstena Mim på Nådendalsvägen 11.

Lockas man av restaurangbesök finns Birgitta Café o Kiosk och Pizzeria Venezia i Vadstena i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (120 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (176 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Korpen Motionsidrottsförbund, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vadstena

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 09:02

Tre gripna efter inbrott i Vadstena.

04.02 polisen fick samtal från ett vaktbolag som hade fått inbrottslarm från en butikslokal i Vadstena. Fler polispatruller åkte mot området. 04.17 polisen är framme på platsen och kan konstatera att en glasruta i entrén är krossad och det verkar ha varit inbrott. 08.50 vid en närmare undersökniong av butiken har det visat sig att det saknas föremål och polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Platsen har spärrats av inför en kriminalteknisk undersökning som kommer att ske snarast möjligt. Butikspersonalen kommer senare att inventera och lämna uppgifter till polisen om vad som stulits från butiken. Polisen har förutom detta arbetat med spaningar i närområdet och med anledning av det har misstankar fattats mot personer i en lägenhet i Vadstena. Polisen fattade beslut om och genomförde en husrannsakan under morgonen varvid tre män i 40-årsåldern kunde gripas, misstänkta för stöld genom inbrott. De tre har förts till polisstationen där förhör kommer att hållas och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta utredningen.

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 07:16

Inbrott i kommunhuset i Vadstena.

06:03 Polisen larmades till kommunhuset i Vadstena med anledning av ett inbrott. Någon gång under natten ska någon, eller några, ha tagit sig in i fastigheten via ett fönster. Vad som har tillgripits är i nuläget oklart. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades. Polispatrull har fotodokumenterat platsen. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Försvunnen person

Rapporterat fredagen den 8 januari kl 09:41

Polisen önskar allmänhetens hjälp i sökandet efter en försvunnen man i Motala.

Under eftermiddagen tog polisen emot ett samtal om en försvunnen person. Det var anhöriga som hörde av sig till polisen då de var oroliga för en familjemedlem. Mannen lämnade sin bostad i Motala i förmiddags klockan 10 och har sedan dess inte setts till eller gått att nå. Mannen har en sjukdomsbild som gör att polisen är angelägen om att hitta honom i det kalla vädret. Han lämnade bostaden till fots och polisen tror att han befinner sig i Motalatrakten. I arbetet med att hitta mannen önskar polisen allmänhetens hjälp. Har du sett mannen under dagen, ring polisen och be att få pratat med regionledningscentralen i Linköping. Om du ser mannen, stanna med honom och ring 112 och vänta till polis kommer till er. Mannen är i 65-årsåldern. Han är cirka 170 cm lång och har smal kroppsbyggnad. När han lämnade bostaden var han klädd i en blå jacka, svarta träningsoverallsbyxor och bar en grå stickad mössa. Polisen har under kvällen sökt efter mannen men hittills utan resultat. Under natten kommer poliserna i Motala att hålla ögonen öppna efter mannen men ingen större sökinsats kommer att dra igång, då det inte finns någon specifik plats att utgå ifrån.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
71%
SverigeVadstena

Brott jämfört med riket