facebook_pixelJohan III:s Väg 8A Östergötlands Län, Vadstena - hitta.se
Hitta.se

Johan III:s Väg 8A

592 32 Vadstena, Vadstena Östergötlands Län

Adress i Vadstena i Vadstena i Östergötlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Johan iii:s väg 8A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2005

Fastigheten på Johan III:s Väg 8A är ett flerfamiljshus byggt 2005.

Bolån i Vadstena - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vadstena. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Vadstena

Boendemiljön i Vadstena

Boendemiljön i Vadstena

I området kring Johan iii:s väg 8 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1990- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (25%).

Boendemiljön i Vadstena

En drönarbild över Vadstena

En drönare har flugit över Vadstena och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Vadstena från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Mårten Skinnares hus
Östergötlands runinskrifter 179
Vadstena församling
Vadstena klosterkyrka

Människorna i Vadstena

Människorna i Vadstena

Pensionärer med låga inkomster i äldreboende eller bostadsrätt

I Vadstena bor 69% kvinnor och 31% män. Medelåldern i området är 82 år, vilket är högre än medelåldern i Vadstenas kommun (53 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (95%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, föreningsverksamhet, lösa korsord eller sudoku, teater, energisparande, sjukdomar och sjukvård, hårvård, alternativ hälsovård, miljövårdsfrågor och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i offentlig sektor

Av de som bor i området räknas 6% som högutbildade. 3% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 1% arbetar i offentlig sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 44%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 466 kr, vilket är 39% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 264 388 kronor i lån.

-39%

Här i Vadstena betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Johan iii:s väg 8A gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,80% (1,15)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

33,742% (0,57)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,5% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

M+31%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 10 objekt till salu i Vadstena

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

315 meter från adressen ligger Invandrarärenden Flyktingsamordnare.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Birgitta Café o Kiosk och Pizzeria Venezia i Vadstena i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (120 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (176 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Korpen Motionsidrottsförbund, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vadstena

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 09:37

Polisens presstjänst.

21.30 polisens presstjänst avslutar inom kort verksamheten för idag. Frågor på pressnumret besvaras under natten i begränsad omfattning av personalen på regionledningscentralen. Frågor om onsdagens händelse i Vetlanda besvaras inte under natten. Avvakta information/uppdatering om nästa pressträff angående Vetlandahändelsen. I morgon börjar presstalespersonen klockan 06.00 och under den första timman prioriteras genomgång av nattens händelser och publicering av nattsammanfattningarna. Först därefter besvaras samtal på pressnumret.

Skadegörelse

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 04:00

Brinnande föremål kastades från lägenhet.

14.15 Polis och räddningstjänst larmades till en adress i Motala. Någon hade kastat ut något brinnande från en lägenhet som hade hamnat på marken. 14.24 Polis på plats. Det var något mindre föremål som hade brunnit och det ska inte ha funnits spridningsrisk. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse med en kvinna i 35-årsåldern som misstänkt.

Misshandel, grov

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 03:59

Kvinna misstänkt för grov misshandel.

14:41 Polis och ambulans beordrades till området Råssnäs, Motala, med anledning av ett bråk i en bostad. När polispatruller anlänt kunde en kvinna i 45-årsåldern gripas. Hon är i nuläget misstänkt för grov misshandel. Målsägare, en man i 45-årsåldern, hade fått en skada i armen från ett vasst tillhygge och fick följa med ambulans till sjukhus för vård. Bostaden har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning och polispatrull har utfört dörrknackning i området.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
71%
SverigeVadstena

Brott jämfört med riket