facebook_pixelJohan III:s Väg 8C Östergötlands Län, Vadstena - hitta.se
Hitta.se

Johan III:s Väg 8C

592 32 Vadstena, Vadstena Östergötlands Län

Adress i Vadstena i Vadstena i Östergötlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Johan iii:s väg 8C.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2005

Fastigheten på Johan III:s Väg 8C är ett flerfamiljshus byggt 2005.

Bolån i Vadstena - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vadstena. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Vadstena

Boendemiljön i Vadstena

Boendemiljön i Vadstena

I området kring Johan iii:s väg 8 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1990- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (25%).

Wikipediafoton från närområdet

Östergötlands runinskrifter 179
Vadstena folkhögskola
Vadstena kungsgård
Vadstena klosterkyrka

Människorna i Vadstena

Människorna i Vadstena

Pensionärer med låga inkomster i äldreboende eller bostadsrätt

I Vadstena bor 69% kvinnor och 31% män. Medelåldern i området är 82 år, vilket är högre än medelåldern i Vadstenas kommun (53 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (95%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, föreningsverksamhet, lösa korsord eller sudoku, teater, energisparande, sjukdomar och sjukvård, hårvård, alternativ hälsovård, miljövårdsfrågor och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i offentlig sektor

Av de som bor i området räknas 6% som högutbildade. 3% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 1% arbetar i offentlig sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 44%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 466 kr, vilket är 39% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 264 388 kronor i lån.

-39%

Här i Vadstena betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Johan iii:s väg 8C gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,80% (1,15)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

33,742% (0,57)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,5% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

M+31%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 12 objekt till salu i Vadstena

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

326 meter från adressen ligger Invandrarärenden Flyktingsamordnare.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Birgitta Café o Kiosk och Pizzeria Venezia i Vadstena i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (82 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (211 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Korpen Motionsidrottsförbund, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vadstena

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 11:00

Totalstopp på riksväg 50 efter trafikolycka med lastbil.

08.04 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 50 norr om Mjölb där en lastbil med släp ska ha vält över vägen. 08.11 det är totalstopp i båda körriktningar. Läs må Trafikverkets hemsida om hur trafiken påverkas. 08.32 polisen är framme på platsen med två patruller. 10.33 trafikverkets entreprenörer är på platsen ovh har skyltat om trafiken samt arbetar med att få bort jord från körbanan. 11.20 polisen är klar på olycksplatsen. Trafikverkets entreprenörer ansvarar för omedning av trafiken. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 2 april kl 07:17

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notiser nedan. De händelser som sticker ut: 22.26 Det kom larm om bråk i en bostad i Skänninge. Polisen kom dit. En man i 40-årsåldern greps, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i nära relation. Han belades med handfängsel. Vid kl 06.50 var mannen fortfarande formellt gripen. Den drabbade kvinnan kontrollerades av ambulanspersonal men ska inte ha varit allvarligt skadad fysiskt. 23.49 Polis larmades till en adress i Vadstena kommun med anledning av att det hade varit ett bråk i bostaden. Polis kom dit. Det visade sig att det inte fanns grund för misstanke om brott, men en kvinna som befann sig på platsen hade hållit sig undan att avtjäna ett fängelsestraff. Hon kördes till Kriminalvården för vidare hantering. Kvinnan är i 45-årsåldern. 00.09 Polisen fick samtal om ljud av bråk i en lägenhet i Mjölby. Polis kom dit och efter att ha försökt få klarhet i vad som hänt så greps en kvinna i 20-årsåldern. Hon var vid 06.30-tiden fortfarande formellt gripen, misstänkt för misshandel. Den drabbade är en kvinna i samma ålder. Bakgrunden till bråket ska utredas. 00.47 SOS larmade om en brand vid Hellgrenshagen i Malmslätt, Linköping. Det var en byggnad vid idrottsplatsen som brann. Räddningstjänsten släckte. Polisen sökte med flera patruller på platsen, bland annat med hund, men någon misstänkt person kunde inte hittas. Patrullerna pratade med flera personer på platsen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd och har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.   01.13 SOS larmade om brand på Himnavägen i Linghem. Polis och räddningstjänst kom dit. Det var två elsparkcyklar som hade brunnit, eventuellt med hjälp av någon brandfarlig vätska. Polisen skrev anmälan om skadegörelse genom brand. 04.30 Det kom larm om att det precis hade varit inbrott i en jourlivsbutik i centrala Motala. Någon hade krossat en ruta, varit inne i butiken och sedan lämnat till fots. Även en intilliggande restaurang hade en trasig ruta enligt inringaren. Polis kom dit. Det är oklart om det var en eller fler gärningspersoner. Polisen lyckades inte få tag i någon misstänkt och det är oklart vad som kan vara stulet. Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott i jourlivsbutiken och en anmälan om skadegörelse mot restaurangen.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 31 mars kl 04:19

Bil och lastbil i krock i Väderstad. Inga personskador.

15:18 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till Vallsbergsvägen i Väderstad med anledning av en trafikolycka. En personbil och en lastbil hade krockat. 15:47 Polis var på plats. 16:12 Ingen person kom till fysisk skada i samband med olyckan och det finns ingen misstanke om brott. Ägarna har själva beställt bärgare till sina fordon. Polisen lämnade platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
71%
SverigeVadstena

Brott jämfört med riket