facebook_pixelVadstena Östergötlands län, Vadstena - hitta.se
Hitta.se

Vadstena

Östergötlands län

Postort i Vadstena inom Östergötlands län som angränsar till Motala, Karlsborg, Borghamn, Väderstad och Skänninge.

I området finns 6 250 personer över 16 år och 775 företag.

Bolån i Vadstena - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vadstena. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Vadstena

Boendemiljön i Vadstena

Människorna i Vadstena

Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 827 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 144 793 kronor i lån.

-20%

Här i Vadstena betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,80% (1,15)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

33,742% (0,57)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,1% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 26% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

KD+26%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 9 objekt till salu i Centrum

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Fyllagatan 4 ligger Fritidshemmet Tussilagon.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Venezia i Vadstena och Mat från Köket i Vadstena i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Korpen Motionsidrottsförbund och Sportlife i området.

Händelser och brott i närheten av Vadstena

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 09:37

Polisens presstjänst.

21.30 polisens presstjänst avslutar inom kort verksamheten för idag. Frågor på pressnumret besvaras under natten i begränsad omfattning av personalen på regionledningscentralen. Frågor om onsdagens händelse i Vetlanda besvaras inte under natten. Avvakta information/uppdatering om nästa pressträff angående Vetlandahändelsen. I morgon börjar presstalespersonen klockan 06.00 och under den första timman prioriteras genomgång av nattens händelser och publicering av nattsammanfattningarna. Först därefter besvaras samtal på pressnumret.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 09:37

Bilist körde in i vägräcke utanför Skänninge.

08.33 Det kom larm via 112 om en singelolycka på riksväg 50 utanför Skänninge. En bilist hade kört in i ett vägräcke. 08.46 Polis på plats. 09.30 En kvinna i 45-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart för polisens presstjänst. Bilen behövde bärgas från platsen.

Skadegörelse

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 04:00

Brinnande föremål kastades från lägenhet.

14.15 Polis och räddningstjänst larmades till en adress i Motala. Någon hade kastat ut något brinnande från en lägenhet som hade hamnat på marken. 14.24 Polis på plats. Det var något mindre föremål som hade brunnit och det ska inte ha funnits spridningsrisk. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse med en kvinna i 35-årsåldern som misstänkt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
±
0%
SverigeVadstena

Brott jämfört med riket