facebook_pixelVadstena Östergötlands län, Vadstena - hitta.se
Hitta.se

Vadstena

Östergötlands län

Kommun i Vadstena inom Östergötlands län som angränsar till Hjo, Ödeshög, Mjölby, Motala och Karlsborg.

I området finns 6 796 personer över 16 år och 861 företag.

Bolån i Vadstena - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vadstena. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Vadstena

Boendemiljön i Vadstena

Människorna i Vadstena

Människorna i Vadstena

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Vadstena bor 42% kvinnor och 58% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Vadstenas kommun (53 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Vadstena har 16% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 16% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 16% som högutbildade. 54% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 70%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 489 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 102 702 kronor i lån.

-21%

Här i Vadstena betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,80% (1,15)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

33,742% (0,57)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,9% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 44% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

C+44%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 9 objekt till salu i Drottningmarken

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Kalkhagsvägen 14 ligger ASPEN RÖNNEN Daghem Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns BORGMESTAREN och Mat från Köket i Vadstena i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Sportlife och Korpen Motionsidrottsförbund i området.

Händelser och brott i närheten av Vadstena

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 09:37

Polisens presstjänst.

21.30 polisens presstjänst avslutar inom kort verksamheten för idag. Frågor på pressnumret besvaras under natten i begränsad omfattning av personalen på regionledningscentralen. Frågor om onsdagens händelse i Vetlanda besvaras inte under natten. Avvakta information/uppdatering om nästa pressträff angående Vetlandahändelsen. I morgon börjar presstalespersonen klockan 06.00 och under den första timman prioriteras genomgång av nattens händelser och publicering av nattsammanfattningarna. Först därefter besvaras samtal på pressnumret.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 09:37

Bilist körde in i vägräcke utanför Skänninge.

08.33 Det kom larm via 112 om en singelolycka på riksväg 50 utanför Skänninge. En bilist hade kört in i ett vägräcke. 08.46 Polis på plats. 09.30 En kvinna i 45-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart för polisens presstjänst. Bilen behövde bärgas från platsen.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 04:35

Man skadade benet i arbetsplatsolycka.

15.26 SOS larmade om en arbetsplatsolycka vid industriområdet i Lundby, Mjölby. En person hade fått en lastpall på benet. 15.57 Polis på plats. En skadad man hade förts till sjukhus med ambulans. Han ska ha drabbats av en sårskada, eventuellt även annan typ av skada. Polisen undersökte omständigheterna och tog uppgifter för en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka. Den drabbade är i 40-årsåldern.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
71%
SverigeVadstena

Brott jämfört med riket