facebook_pixelSjömarken Blekinge län, Sölvesborg - hitta.se
Hitta.se

Sjömarken

Blekinge län

Bolån i Sölvesborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sölvesborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Sölvesborg

Boendemiljön på Sjömarken

Människorna på Sjömarken

Familjer med barn i grundskoleålder

I Sjömarken har 8% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 19% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 12% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 58%.

Här i Sölvesborg betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,27% (0,62)

11,19% (-0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,702% (0,53)

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 11 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 7 objekt till salu i Listerlandet

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Vetevägen 7 ligger Norje förskola.

Händelser och brott i närheten av Sjömarken

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 22 april kl 05:31

Man misshandlad med tillhygge, Järnvägsstationen.

Larm inkommer om en misshandel på järnvägsstationen. En man ska ha blivit misshandlad och tillfogad stick- eller skärskador. Polispatruller samt ambulans skickas till platsen. Uppdatering: Målsägande förs med ambulans till sjukhus. Polis arbetar med informationsinhämtning på brottsplatsen. Ett område spärras av. Uppdatering: Två personer är gripna. Avspärrningarna är hävda. Uppdatering: Ärendet rubriceras som grov misshandel.

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 22 april kl 07:52

Inbrott i apotek, Mjällby

Polis får in larm om att flera larmsektioner löst på ett apotek i Mjällby. På platsen kan man konstatera att det varit inbrott. Godset är i nuläget okänt. En person som kan sättas i samband med händelsen kontrolleras och grips en bit ifrån platsen. Händelsen rubriceras som grov stöld genom inbrott. Platsen är avspärrad och tekniker är beställda för brottsplatsundersökning.

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat fredagen den 16 april kl 07:08

Trafikolycka E22:an Pukavik

Räddningstjänst, ambulans och Polis larmas till en trafikolycka på E22:an i höjd med Pukavik. Enligt initiala uppgifter rör det sig om en singelolycka med en personbil som hamnat i diket. Ingen förare är anträffad på platsen, händelsen hanteras som en smitningsolycka. 10.20 Polisen är klara på platsen. En anmälan om smitning från trafikolycksplats samt tillgrepp av fortsaffningsmedel upprättas, då bilen misstänkt vara stulen. Ingen gärningsperson gripen. Strax efter att larmet om olyckan inkommer ett nytt larm till ledningscentralen gällande en adress i närheten. Det gäller en pågående bilstöld på Björkenäsvägen. Polispatrull beordras till platsen och i området anträffar dom en man som efter närmre kontroll misstänks för att ha försökt stjäla den aktuella bilen. Det rör sig om en man född -74. Mannen är påverkad och blir omhändertagen enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer). Polisen utreder om det finns något samband mellan händelserna.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
13%
SverigeSjömarken

Brott jämfört med riket