facebook_pixelDalaflyget Dala Airport - Överstevägen 50, Borlänge | hitta.se
Hitta.se
Dalaflyget Dala Airport - Flyg, Flygplatser, Flygbolag

Förlorat bagage

Konferens & Restaurang

Om Dalaflyget Dala Airport

Dalaflyget är dom små flygplatserna i Borlänge-Falun och Mora-Sälen med det stora utbudet. T ex. direktförbindelser med Göteborg och Malmö från Borlänge och Arlanda, Ängelholm och från Mora.

Charterresor till sol och värme under större delen av året från Dala Airport i Borlänge.


Dalaflyget Dala Airport har 4.0 i betyg!

Dalaflyget Dala Airport har betygsatts av en person.
Innehållet i denna sektion är skapat av användare.

Skriv ett omdöme

4.0 /5

1 betyg. 0 kommentarer

Karta och andra adresser

Överstevägen 50, 784 63 Borlänge

Dalaflyget Dala Airport har verksamhet på Överstevägen 50, Borlänge. 

Dalaflyget Dala Airport har 2 andra verksamheter i Sverige. Det som ligger närmast Borlängeskontoret är Dalaflyget Mora/Siljan Flygplats i Mora.

Dalaflyget Dala Airport gick med vinst (2020)

Dalaflyget Dala Airport gick med vinst, 3 000 kr. Dalaflyget Dala Airport minskade sin omsättning med -8,46% senaste räkenskapsåret. Bolaget har 28 anställda, snittlönen har minskat 0,1%.

Användarbilder

Ladda upp bilder (valfritt) (Maxstorlek: 20MB)

Verksamhetsbeskrivningen för AB Dalaflyget:

Bolaget ska driva driften av flygplatserna Dala Airport i borlänge kommun och Mora Siljan flygplats i Mora kommun genom att AB Dalaflyget ska vara huvudman för driften samt driva verksamheten enligt gällande lagar och bestämmelser. Ändamålet för bolagets verksamhet är att verka för flygets utveckling och därigenom främja den sociala och ekonomiska utvecklingen i Dalarna. Bolaget ska för detta ändamål och med iakttagande av EU:s statsstödsregler 1) utföra en tjänst av allmänt ekonomiskt intresse genom att ta emot alla aktörer som vill starta och landa till rådande kommersiella villkor under publicerade öppethållandetider, 2)bedriva icke subventionerad, annan ekonomisk verksamhet som har ett naturligt samband med drift av flygplats såsom exempelvis parkering, café- eller restaurangverksamhet, 3)bedriva icke ekonomisk verksamhet såsom exempelvis flygkontrolltjänst, brand- och räddningstjänst, säkerhetskontroll och skydd för civil luftfart samt tillhandahålla faciliteter som gör det möjligt för polis och tull att genomföra sin verksamhet vid flygplatserna. Ändamålet är också att möjliggöra allmännyttiga tjänster vid utnyttjande av flygplatserna såsom exempelvis 1) sjuktransporter, ambulansflyg och flyg vid organdonationer, 2)räddningsinsatser och annan samhällsberedskap för kriser och extraordinära händelser. Verksamheten ska bedrivas enligt affärsmässiga principer och i förekommande fall, med iakttagande av den kommunala likställighets- och självkostnadsprincipen. Likvideras bolaget ska dess behållna tillgångar fördelas mellan aktieägarna. Fördelningen motsvaras i första hand av tillskjutet kapital och därutöver i förhållande till aktieägarnas inbördes relation av aktieinnehav i bolaget vid tidpunkten för likvidationen.

Verksamheten ingår i:

AB Dalaflyget

Organisationsnummer:

556691-2183

Bolagsform:

Aktiebolag

VD:

Lars Anders Mjöberg

Bolaget registrerat:

2006-01-12

F-skatt:

Ja

Momsregistrering:

Ja

Svensk Näringsgrensindelning - SNI:

52230 - Stödtjänster till lufttransport

Branscher

Andra har även sökt på

Olika telefonformat

Telefonformat för 0243-645 00

Telefonformat för 0243-645 08

Telefonformat för 0243-645 01