facebook_pixelCafévägen 3 Dalarnas Län, Älvdalen - hitta.se
Hitta.se

Cafévägen 3

796 90 Älvdalen, Älvdalen Dalarnas Län

Adress i Älvdalen i Älvdalen i Dalarnas Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Cafévägen 3.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 51 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Älvdalen.

Värderingen är 8 210 kr/m²

Villan på Cafévägen 3 värderas till ca 780 000 kr (8 210 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

780 000 kr

Bolån i Älvdalen - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Älvdalen. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Älvdalen

Tomten är ca 2558 kvadratmeter

Tomten, ROT 12:17, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten ROT 12:17 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Älvdalen

Människorna i Älvdalen

Människorna i Älvdalen

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Älvdalen bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är lägre än medelåldern i Älvdalens kommun (53år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (41%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 497 kr, vilket är 28% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 107 688 kronor i lån.

-28%

Här i Älvdalen betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Cafévägen 3 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,79% (1,14)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,662% (1,49)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,1% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 82% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+82%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

Volvo
Toyota

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 2 objekt till salu i Centrum

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 10 000 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 10 500 kr/m2 och går ner med 4.76 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en grundskola i närheten

Närmaste grundskola är Rot skola (268 meter), som är en kommunal skola med ca 143 elever i årskurserna 1-6. Här har 61% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (106 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (32 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Älvdalen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 3 december kl 03:27

En olycka har inträffat i höjd med Åsen

SOS-alarm meddelar att flera fordon är inblandade i en olycka utefter Rv70 i höjd med Åsen. Det finns ingen information vad gäller eventuella skador i nuläget. Enligt uppgift skall det vara mycket halt på platsen och bilister ombeds anpassa sin körning utefter aktuellt väglag. Polisen är på väg till platsen. UPPDATERING kl. 17.12 Ingen person behövde åka med ambulansen med anledning av olyckan. Polisen är kvar på platsen och dirigerar trafik i avvaktan på att bärgare skall komma till platsen.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 03:11

3 bilar inblandade i trafikolycka

En personbil kolliderar med ett annat fordon. En bil påkörd bakifrån och ytterligare ett fordon inblandat. Enligt SOS så är 3 personer inblandade. i inlednigsskedet skall en person vara fastklämd och 1 person medvetslös och en person avförd i ambulanshelikopter. Oklart om det är samma person. Bärgare till platsen

Narkotikabrott

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 12:02

Polisen misstänker att flera personer har brukat narkotika i en lägenhet i Orsa

I slutet på förra veckan fick polisen information som tydde på att personer använde narkotika i en lägenhet i Orsa. Polisen åkte till platsen och när de kom in i lägenheten befann sig 6 personer där och samtliga visade tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika. Det handlar om 4 män och 2 kvinnor. 4 av personerna i lägenheten är i 30-årsåldern, en är i 40-årsåldern och en är i 50-årsåldern. Personerna i lägenheten fick åka med polisen för provtagning och resultatet på dessa prov får visa om de har gjort sig skyldiga till ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
78%
SverigeÄlvdalen

Brott jämfört med riket