facebook_pixelVintervägen 8 Dalarnas Län, Borlänge - hitta.se
Hitta.se

Vintervägen 8

784 35 Borlänge, Borlänge Dalarnas Län

Adress i Stora Tuna i Borlänge i Dalarnas Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Vintervägen 8.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1991

Fastigheten på Vintervägen 8 är ett flerfamiljshus byggt 1991.

Bolån i Borlänge - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Borlänge. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Borlänge

Boendemiljön i Stora Tuna

Boendemiljön i Stora Tuna

I området kring Vintervägen 8 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1990- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (46%).

Wikipediafoton från närområdet

Borlänge centralstation
Borlänge kommun
Jussi Björlingmuseet
Folkets hus, Borlänge

Människorna i Stora Tuna

Människorna i Stora Tuna

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Stora Tuna bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Borlänges kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (52%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 17% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 324 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 303 398 kronor i lån.

-14%

Här i Borlänge betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Vintervägen 8 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,42% (0,77)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,292% (1,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,1% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 157% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+157%

Bostadsmarknaden i Stora Tuna

i Stora Tuna pågår och planeras det för 175 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 4 objekt till salu i Hagalund

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av vintervägen. Snitthyran är 4 000 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

184 meter från adressen ligger Ängsklockan Waldorf Daghem Förskola Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara 13 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Norra Backa på Norra Backagatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang China Garden och Coco-Thai Restaurangen i Borlänge i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (629 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (472 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Stora Tuna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 25 januari kl 07:41

Lastbil har krockat med flera personbilar i tjärnarondellen i Borlänge.

Det är i nuläget oklart hur många personbilar som är inblandade i krocken. För närvarande finns inga uppgifter om skadeläget. Polisen är på plats. Uppdatering: Lastbilen ska ha kört över mittrefugen och kört in i 4 personbilar. Föraren av lastbilen och ytterligare en person har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart. Det är stökigt i trafiken och räddningstjänsten leder om trafiken. Det kan vara svårframkomligt ett tag till. Polisen har fattat beslut om kroppsbesiktning av lastbilsföraren. Provresultatet kommer visa om hon gjort sig skyldig till brott.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 06:55

En olycka har inträffat i centrum

SOS-alarm meddelar att två personbilar är inblandade i en krock i centrum. En person klagar på smärta i höften men i övrigt är det oklart vad gäller skador. Polisen är på plats för att undersöka vad som har hänt. UPPDATERING kl. 19.27 En av bilisterna har fått åka med ambulansen till sjukhus med oklara skador.

Larm Inbrott

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 07:11

Inbrott Borlänge centrum

Ett inbrottslarm utlöstes vid 03:30 tiden i en lokal tillhörande Ria på Tingsgatan. Larmet visade sig vara skarpt och en hundpatrull kunde kort därefter gripa en person för brottet. Personen har anhållits under morgonen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
219%
SverigeStora Tuna

Brott jämfört med riket