facebook_pixelHedemora Dalarnas län, Hedemora - hitta.se
Hitta.se

Hedemora

Dalarnas län

Postort i Hedemora inom Dalarnas län som angränsar till Garpenberg, Dala-Husby, Stora Skedvi, Säter, Vikmanshyttan, Norberg och Avesta.

I området finns 8 967 personer över 16 år och 1 112 företag.

Bolån i Hedemora - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hedemora. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Hedemora

Boendemiljön i Hedemora

Människorna i Hedemora

Människorna i Hedemora

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Hedemora bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är lägre än medelåldern i Hedemoras kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Hedemora har 20% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 16% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 47% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 619 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 932 032 kronor i lån.

-20%

Här i Hedemora betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,17% (0,52)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,042% (0,87)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 45% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

C+45%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 14 objekt till salu i Hedemora

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i området

På Lillvägen 2 ligger Olympicas förskola Haraker.

Matbutiker och restauranger

I området finns två livsmedelsbutiker, bl.a. Lidl på Callerholmsgatan 10.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Akropolis och Kings Arms i området.

Händelser och brott i närheten av Hedemora

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 9 april kl 12:56

Singelolycka Rv69 vid Sjulsbo

En bil med två personer uppges ha åkt ut på en åker i hög hastighet från riksvägen. Skadeläget för de två personerna som färdades i bilen är oklart men de har båda förts till sjukhus. De drabbade är i 70-årsåldern. Fordonet har bärgats från platsen.

Trafikolycka, singel

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 09:50

En personbil har körts in i mitträcket på Rv70 i höjd med södra delarna av Hedemora.

Enligt initiala uppgifter är det två personer inblandade vilka båda tagit sig ut ur bilen. Skadeläget är oklart. Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen. UPPDATERING KL 21:49 Norrgående körfält är avstängt för trafik förbi olycksplatsen. Ingen av de inblandade förefaller vara allvarligt skadad, NY UPPDATERING kl 22:14 Polisens arbete på plats är avklarat. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer att upprättas.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 6 april kl 09:39

En sk EPA-traktor och en personbil har krockat i centrala Hedemora.

Räddningstjänst och polis är på väg fram. Skadeläget är oklart i nuläget.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
25%
SverigeHedemora

Brott jämfört med riket