facebook_pixelBäckmansvägen 9 Dalarnas Län, Orsa - hitta.se
Hitta.se

Bäckmansvägen 9

794 90 Orsa, Orsa Dalarnas Län

Adress i Orsa i Orsa i Dalarnas Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Bäckmansvägen 9.

Hitta hit

Bolån i Orsa - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Orsa. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Orsa

Boendemiljön i Orsa

Människorna i Orsa

Människorna i Orsa

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Orsa bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Orsas kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 12% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 406 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 900 814 kronor i lån.

-17%

Här i Orsa betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Bäckmansvägen 9 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,42% (0,77)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,292% (1,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 30,7% av rösterna.

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 7 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 8 objekt till salu i Hansjö

Det har sålts 10 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 9 428 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 8 378 kr/m2 och går upp med 20.03 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

2 849 meter från adressen ligger Daghemmet Grinden.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (315 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (266 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Orsa

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Mord/dråp, försök

Rapporterat tisdagen den 6 april kl 05:53

Tre personer har gripits efter ett förföljande i Orsa kommun.

Uppdatering: Misstänkt anhållen av åklagare kl:22.40 Ingen ny information kommer att lämnas om ärendet under natten. // RVB Ola Olsson Då en polispatrull försökte stoppa en personbilsförare för kontroll i centrala Orsa avvek denna och ett förföljande inleddes 16.48. Föraren ignorerade ett flertal stoppförsök och framförde stundtals fordonet i hög hastighet i trakterna kring Orsa. I samband med förföljandet gjorde sig föraren skyldig till bland annat grov vårdslöshet i trafik. Då polispatrullen försökte stoppa den förföljda bilen försökte denna preja av polisbilen av vägen. 17.04 stannade föraren på ett vägavsnitt mellan Våmhus och Orsa men då polispatrullen lämnade polisbilen för att närma sig den efterföljda bilen försökte föraren köra över polispatrullen som då tvingades öppna verkanseld. Bilen träffades i front och motorhuv men ingen person skadades vid eldgivningen. Tre personer i bilen kunde därefter gripas. Förundersökning är inledd gällande försök till mord avseende föraren som försökte köra på polispatrullen. Öppnandet av verkanseld kommer rutinmässigt att utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 1 april kl 07:12

En man har gripits misstänkt för misshandel och/eller kvinnofridskränkning i Orsa under natten.

Mannen som är i sjuttioårsåldern och den något yngre kvinnan har någon form av relation. I övrigt rutinärenden.

Övrigt

Rapporterat onsdagen den 31 mars kl 12:41

För kontakt med tjänstgörande presstalesperson ring annat tillfälligt nummer.

Ordinarie nummer för kontakt med tjänstgörande presstalesperson gäller åter, 010-569 46 00.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
78%
SverigeOrsa

Brott jämfört med riket