facebook_pixelVikmanshyttan Dalarnas län, Vikmanshyttan - hitta.se
Hitta.se

Vikmanshyttan

Dalarnas län

Postort i Hedemora inom Dalarnas län som angränsar till Säter, Smedjebacken, Söderbärke, Norberg och Hedemora.

I området finns 1 012 personer över 16 år och 89 företag.

Bolån i Vikmanshyttan - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vikmanshyttan. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Vikmanshyttan

Boendemiljön i Vikmanshyttan

Människorna i Vikmanshyttan

Människorna i Vikmanshyttan

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Vikmanshyttan bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Hedemoras kommun (51 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (42%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, arbeta i trädgården och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Vikmanshyttan har 22% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 35% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 811 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 871 782 kronor i lån.

-23%

Här i Hedemora betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,17% (0,52)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,042% (0,87)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 41,6% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 84% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

SD+84%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Hedemora

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 8 746 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 8 602 kr/m2 och går upp med 1.89 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Pelles Väg 1 ligger Förskolan Äventyret.

Matbutiker och restauranger

I området finns en livsmedelsbutik, bl.a. Vikmanshyttans Service på Hedemoravägen 11.

Händelser och brott i närheten av Vikmanshyttan

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 9 april kl 12:56

Singelolycka Rv69 vid Sjulsbo

En bil med två personer uppges ha åkt ut på en åker i hög hastighet från riksvägen. Skadeläget för de två personerna som färdades i bilen är oklart men de har båda förts till sjukhus. De drabbade är i 70-årsåldern. Fordonet har bärgats från platsen.

Trafikolycka, singel

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 09:50

En personbil har körts in i mitträcket på Rv70 i höjd med södra delarna av Hedemora.

Enligt initiala uppgifter är det två personer inblandade vilka båda tagit sig ut ur bilen. Skadeläget är oklart. Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen. UPPDATERING KL 21:49 Norrgående körfält är avstängt för trafik förbi olycksplatsen. Ingen av de inblandade förefaller vara allvarligt skadad, NY UPPDATERING kl 22:14 Polisens arbete på plats är avklarat. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer att upprättas.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 6 april kl 09:39

En sk EPA-traktor och en personbil har krockat i centrala Hedemora.

Räddningstjänst och polis är på väg fram. Skadeläget är oklart i nuläget.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
25%
SverigeVikmanshyttan

Brott jämfört med riket