facebook_pixelStorgatan 9 Gävleborgs län, Bergsjö - hitta.se
Hitta.se

Storgatan 9

829 50 Bergsjö, Nordanstig Gävleborgs län

Bolån i Bergsjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Bergsjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Bergsjö

Boendemiljön i Bergsjö

Människorna i Bergsjö

Människorna i Bergsjö

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Bergsjö bor 59% kvinnor och 41% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Nordanstigs kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är antikviteter, trav och galopp, motorcyklar, motorsport, snickra/måla och bygga, krukväxter, arbeta i trädgården, pyssla, bakning och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 998 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 540 754 kronor i lån.

-30%

Här i Nordanstig betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Storgatan 9 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,51% (0,86)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,262% (1,09)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,7% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 27% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+27%

Bostadsmarknaden i Bergsjö

Just nu finns 3 objekt till salu i Bergsjö

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

262 meter från adressen ligger Bergsjö Förskola Pilvägen.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (209 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (273 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Bergsjö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat måndagen den 21 juni kl 06:59

Inbrott i fordon.

Polis beordras till Sofiedal med anledning av att någon brutit sig in i en bil och tillgripit diverse verktyg till ett högt värde. Bilen spärras av för teknisk undersökning och en anmälan om grov stöld kommer att skrivas.

Vapenlagen

Rapporterat tisdagen den 15 juni kl 07:45

Personer är synliga med ett pistolliknande föremål i Hudiksvall.

Flera patruller beger sig till Hudiksvalls centrum efter uppgifter om att några män rör sig på stan med ett pistolliknande föremål. Männen anträffas vid Kanalparken och försöker springa från platsen men fångas in och bojas. I samband med att männen springer kastas ett föremål i vattnet. Vid fridykningen på platsen fås föremålet upp – det är pistolliknande, men i nuläget går det inte att avgöra om det är ett skarpt vapen eller tex något slags replika. Två av männen släpps senare men den tredje, som är i 20-årsåldern, har anhållits av åklagare. Mannen misstänks för grovt vapenbrott.

Skadegörelse

Rapporterat tisdagen den 8 juni kl 06:49

Bil brinner i Harmånger.

Ett larm inkommer om en bilbrand i Harmånger. En patrull beordras till platsen för att samverka med räddningstjänsten.  Det går inte att utesluta att branden är anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Platsen spärras av för teknisk undersökning. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
60%
SverigeBergsjö

Brott jämfört med riket