Frelugavägen 2

821 30, Bollnäs Gävleborgs Län

Frelugavägen 2

821 30, Bollnäs Gävleborgs Län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring frelugavägen 2 består till 89% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 20- och 30-talet.

Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak. Trettiotalshusen karakteriseras av sin minimalistiska och kubformade stil med enkla takkonstruktioner och låg taklutning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Bollnäs bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Bollnäs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (24%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Bollnäs har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 25% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 63% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 45% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 82%.

-29%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 398 kr, vilket är 29% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 973 045 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Bollnäs betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på frelugavägen 2 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,86%

 (0,21)

11,51%

 (0,23)

0,242%

 (0,00)

Summa

33,612%

 (0,44)

+43%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,4% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 43% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

1 164 meter från adressen ligger Pilens Förskola.

Närmaste grundskola är Nyhamre Skola F-6 (1 700 meter), som är en kommunal skola med ca 395 elever i årskurserna 1-6. Här har 84% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Hälsingegymnasiet (1 849 meter), som är en privat skola med ca 258 elever. Här har 71% av lärarna lärarexamen och det går 14 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters cykelväg (1999 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca 13 minuters gångväg (1338 meter) från adressen.

Idrottsföreningar & Idrottsförbund

Hästsportbutiker

Sportaffärer & Friluftsutrustning

Veterinärer

Sport- & Idrottsanläggningar

Arbetsmarknaden i Bollnäs

65%
Gävleborgs Län Bollnäs

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Bollnäs

Stöld, försök

Rapporterat söndagen den 11 november kl 06:55

Försök till inbrott i bod Görtsbo

En bod som står bredvid ett fritidshus larmar inbrott strax innan 03.30. Ägaren är på plats inom ett par minuter men ingen gärningsman är kvar på platsen. På plats konstateras det att det är åverkan på ett hänglås. Ärendet rubriceras som försök till inbrott. 

Försvunnen person

Rapporterat torsdagen den 8 november kl 09:37

Polisen söker en äldre man som försvunnit från sitt hem i Bollnäs.

Polisen har sökt efter en 76-årig man som varit försvunnen i Bollnäs. Kl 22:15 hittas mannen i korsningen Myrbacksgatan-Sävbergsgatan. Han är vid god vigör men vill mycket gärna komma hem till sig igen. Polisen har haft stor hjälp av de många tips och iakttagelser från allmänheten som inkommit under sökandet, stort tack för dessa! Ursprunglig text: Den försvunna personen heter Bertil, han är dement och är 76 år gammal. Han såg senast till vid lunch på sin hemadress på Läroverksgatan när hemtjänsten kom. Vid 16-tiden fick hemtjänsten ett larm från mannens bostad och åkte dit, men då var mannen borta. Sedan dess är han försvunnen. Bertil är 185 cm lång och smal men vad gäller klädsel är signalementet osäkert, han tros kunna vara klädd i jeans och vit stickad tröja. Det är mycket möjligt att han saknar ytterkläder. Har du gjort iakttagelser som kan vara till hjälp att finna mannen? Ring då 112.

Olaga hot

Rapporterat torsdagen den 8 november kl 12:00

Stenkastande man utanför Torsbergsgymnasiet.

Klockan 11:19 tar polisen emot samtal från Torsbergsgymnasiet. En man med kniv ska finnas utanför skolan. Mannen ska kastat sten mot fönsterrutor på skolan och även krossat fönster. Innan polis kommer på plats så ska mannen även varit in på skolan och vänt. När polispatruller kommer på plats så lokaliseras mannen omgående. Mannen vägrar först att släppa kniven på uppmaning av polisen. Efter en kort stund är mannen under kontroll. Uppdatering kl 15:43 Den gripna mannen är i 20-årsåldern och förhörs under eftermiddagen av polis. Den inititiala rubriceringen är skadegörelse, olaga hot och brott mot knivlagen. För dialog med berörda har polisen haft fortsatt närvaro på skolan under dagen. Flera personer kan ha fotat och/eller filmat händelsen på skolan och polisen är intresserad av ta del av sådant material, ring 114 14 och berätta om ni har bilder från händelsen. Uppdatering kl 18:05 Mannen har anhållits av åklagare. Rubriceringen är fortsatt skadegörelse, olaga hot och brott mot knivlagen. Eftersom utredningen nu är åklagarledd hänvisas till åklagarmyndigheten för svar på frågor.

40%
Sverige Bollnäs

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se