Heden 112

821 31, Bollnäs

Heden 112

821 31, Bollnäs

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Heden 112 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 80-talet och 90-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-14%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 344 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 538 662 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Bollnäs betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Heden 112 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0.4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.86%

 (+0.21)

11.51%

 (+0.23)

0.242%

 (0.00)

Summa

33.612%

 (+0.44)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Bollnäs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen.

+44%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,6% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 44% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Bollnäs

25% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volkswagen och Toyota i området.

Parkeringsplatser

Lokaltrafik

Avgångar från Bollnäs Heden
2 Bollnäs 11 min
100 Söderhamn Hällåsen 15 min
100 Edsbyn Sommars 20 min

Inom gångavstånd (1 min) finns Bollnäs Heden busshållplats som exempelvis tar dig till Bollnäs (2), Söderhamn Hällåsen (100) och Edsbyn Sommars (100).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

637 meter från adressen ligger Pilens Förskola.

Närmaste grundskola är Nyhamre Skola F-6 (1 109 meter), som är en kommunal skola med ca 395 elever i årskurserna 1-6. Här har 84% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Hälsingegymnasiet (1 313 meter), som är en privat skola med ca 258 elever. Här har 71% av lärarna lärarexamen och det går 14 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Willy:s på Aseavägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Piccaso och mix hot wok restaurang i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1459 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (102 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Bollnäs c/o Karma träningscenter, sex minuters cykelväg från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Öppen Hälso- & Sjukvård, Data & IT, Sjukhus & Lasarett, Sjukgymnaster och IT - Konsult & Drift.

Öppen Hälso- & Sjukvård

Data & IT

Sjukhus & Lasarett

Sjukgymnaster

IT - Konsult & Drift

Händelser och brott i närheten av Bollnäs

Inbrott - Bollnäs

Rapporterat måndagen den 16 juli kl 12:08

Inbrott i bil

En person kontaktar polisens kontaktcenter och uppger att någon brutit sig in i hans bil under natten. Bilen stod parkering i området Säversta i Bollnäs. Oklart om något stulits. Anmälan upprättas.

Sammanfattning kväll och natt - Gävleborgs län

Rapporterat fredagen den 13 juli kl 09:08

Sammanfattning från den 12 juli klockan 20:00 t.o.m. 13 juli klockan 09:00

21:52 Brynäs, Gävle, grovt rån. Målsägaren en man i 65-års ålder blev rånad på sin bil när han hade den till försäljning. En man kom till målsägarens bostad på Brynäs och uppgav att han ville köpa målsägarens bil. Under samtalet blev målsägaren angripen med kraftigt våld och den misstänkte mannen en man i 30-års ålder stal målsägarens bilnycklar och bil och lämnade adressen.  Utanför Uppsala på E4 i höjd med Knivsta grips gärningsmannen av polis när han kommer i den bill som han rånade till sig i Gävle. Mannen är hemmahörande i Stockholm. Förundersökningen leds av åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle. ________________________________________________________________________________  22:41 Västergatan Bollnäs, rattfylleri på moped Allmänheten ringer till polisen och berättar att en kraftigt berusad man körde omkull på moped på Västergatan. Polisen letar efter mannen och klockan 23:41 påträffas en kraftigt berusad man i 30-års ålder som rapporteras för rattfylleri. Polispatrullen såg till att man tog blodprov på mannen eftersom det var frågan om eftersupning. Det innebär att föraren är påträffad efter körningen och då måste man ta blodprov. _________________________________________________________________________________  22:44 rv 84 Färila, Ljusdal, kastat ut föremål från bil som träffade annan bil Målsägaren blev omkörd av en annan bil och i samband med omkörningen kastade den omkörande bilen ut något som träffade målsägarens bil. Skadorna blev två stora bucklor i fronten.  Målsägaren hann se registreringsnumret på den omkörande bilen så vidare utredningen får se om det går att få fram förare till bilen vid händelsen. __________________________________________________________________________________ 23:46 Skräklevägen, Ljusdal, brand En gräsyta på 5x5 meter brann som räddningstjänsten släckte. Okänt hur den hade startat. 13 juli 00:51 Alabastergatan, Sandviken, grov olovlig körning, drog rattfylleri och narkotikabrott eget bruk En man i 20-års ålder rapporterades när patrull påträffade honom körandes i en personbil. Mannen fri efter blodprov och förhör. ­­­­­­­­­­­­______________________________________________________________________  13 juli 05:13 Stationsgatan, Sandviken, ringa narkotikabrott eget bruk Man i 20-års ålder rapporteras efter att han visat tydliga tecken på drogpåverkan när en polispatrull kontrollerar honom. ______________________________________________________________________ 13 juli 08:26 Kungsbäcksvägen, Gävle, brott mot bilmålvaktslagen En polispatrull påträffar en bil felparkerad i terrängen. Bilen har en skuld gällande parkeringsanmärkningar på 6550 kronor. Bilen togs i beslag och ägeren får lösa ut bilen genom att betala sina räkningar. _______________________________________________________________________   I övrigt under natten har vi hjälpt några berusade personer och kontrollerat fordon som vi har upplevt att vi bör kontrollera samt lämnat stöd och hjälp till människor som ej mår så bra.

Försvunnen person - Bollnäs

Rapporterat söndagen den 8 juli kl 10:25

Försvunnen 91-årig kvinna

Polisen letar just nu efter Ingrid, 91 år gammal, som varit borta sedan 12-tiden idag. Ingrid sågs senast på Björkhamregatan. Signalement på Ingrid: 155-160 cm Svart blus med något vitt i (har ingen jacka på sig) Rullat, grått hår Solbränd hy Ingrid anträffad ca 06:30 vid god vigör

40%
Sverige Bollnäs

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se