Heden 112 Gävleborgs Län, Bollnäs - hitta.se

Heden 112

82131, Bollnäs Gävleborgs Län

13 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 13 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen13 st

Boendemiljön i Bollnäs

Området kring heden 112 består till 70% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 80- och 90-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Heden 112

Vad tycker du om Heden 112?

Människorna i Bollnäs

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Bollnäs bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Bollnäs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Bollnäs har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 25% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 34% som högutbildade. 53% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 81%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 344 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 538 662 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-14%

Här i Bollnäs betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på heden 112 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,86(0,21)

11,51(0,23)

0,242(0,00)

Summa

33,612(0,44)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,6% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 44% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+44%

Bilägande

Man kör gärna Volkswagen och Toyota i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Inom gångavstånd (1 min) finns Bollnäs Heden busshållplats som exempelvis tar dig till Bollnäs (2), Söderhamn Hällåsen (100) och Edsbyn Sommars (100).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Avgångar frånBollnäs Heden
2Bollnäs17 min
100Söderhamn Hällåsen21 min
100Edsbyn Sommars26 min

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor, flera grundskolor och två gymnasieskolor i närheten

637 meter från adressen ligger Pilens Förskola.

Närmaste grundskola är Nyhamre Skola F-6 (1 109 meter), som är en kommunal skola med ca 395 elever i årskurserna 1-6. Här har 84% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Hälsingegymnasiet (1 313 meter), som är en privat skola med ca 258 elever. Här har 71% av lärarna lärarexamen och det går 14 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Willy:s på Aseavägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Piccaso och mix hot wok restaurang i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1459 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (102 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Bollnäs c/o Karma träningscenter, sex minuters cykelväg från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Öppen Hälso- & Sjukvård, Samhälls- & Omsorgsverksamhet, Data & IT, Sjukhus & Lasarett och Sjukgymnaster.

Öppen Hälso- & Sjukvård
Samhälls- & Omsorgsverksamhet
Data & IT
Sjukhus & Lasarett
Sjukgymnaster

Arbetsmarknaden i Bollnäs

Jobb i närheten

Just nu finns det 47 lediga jobb i Bollnäs, vilket motsvarar 66% av alla lediga jobb i Gävleborgs Län. Bland annat söker man:

- Farmaceut/Receptarie

- Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning

- Butikssäljare/Medarbetare, dagligvaror

- Hemförsäljare

- Verkställande direktör

Exempel på företag som anställer just nu:

- Kronans Apotek

- Region Gävleborg , Hälso - och sjukvårdsnämndförvaltning

- Retail House Sweden AB

- Wet World Energy Solutions AB

- Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering

66%
Gävleborgs LänBollnäs

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Bollnäs

Stöld, försök

Rapporterat söndagen den 11 november kl 06:55

Försök till inbrott i bod Görtsbo

En bod som står bredvid ett fritidshus larmar inbrott strax innan 03.30. Ägaren är på plats inom ett par minuter men ingen gärningsman är kvar på platsen. På plats konstateras det att det är åverkan på ett hänglås. Ärendet rubriceras som försök till inbrott. 

Försvunnen person

Rapporterat torsdagen den 8 november kl 09:37

Polisen söker en äldre man som försvunnit från sitt hem i Bollnäs.

Polisen har sökt efter en 76-årig man som varit försvunnen i Bollnäs. Kl 22:15 hittas mannen i korsningen Myrbacksgatan-Sävbergsgatan. Han är vid god vigör men vill mycket gärna komma hem till sig igen. Polisen har haft stor hjälp av de många tips och iakttagelser från allmänheten som inkommit under sökandet, stort tack för dessa! Ursprunglig text: Den försvunna personen heter Bertil, han är dement och är 76 år gammal. Han såg senast till vid lunch på sin hemadress på Läroverksgatan när hemtjänsten kom. Vid 16-tiden fick hemtjänsten ett larm från mannens bostad och åkte dit, men då var mannen borta. Sedan dess är han försvunnen. Bertil är 185 cm lång och smal men vad gäller klädsel är signalementet osäkert, han tros kunna vara klädd i jeans och vit stickad tröja. Det är mycket möjligt att han saknar ytterkläder. Har du gjort iakttagelser som kan vara till hjälp att finna mannen? Ring då 112.

Olaga hot

Rapporterat torsdagen den 8 november kl 12:00

Stenkastande man utanför Torsbergsgymnasiet.

Klockan 11:19 tar polisen emot samtal från Torsbergsgymnasiet. En man med kniv ska finnas utanför skolan. Mannen ska kastat sten mot fönsterrutor på skolan och även krossat fönster. Innan polis kommer på plats så ska mannen även varit in på skolan och vänt. När polispatruller kommer på plats så lokaliseras mannen omgående. Mannen vägrar först att släppa kniven på uppmaning av polisen. Efter en kort stund är mannen under kontroll. Uppdatering kl 15:43 Den gripna mannen är i 20-årsåldern och förhörs under eftermiddagen av polis. Den inititiala rubriceringen är skadegörelse, olaga hot och brott mot knivlagen. För dialog med berörda har polisen haft fortsatt närvaro på skolan under dagen. Flera personer kan ha fotat och/eller filmat händelsen på skolan och polisen är intresserad av ta del av sådant material, ring 114 14 och berätta om ni har bilder från händelsen. Uppdatering kl 18:05 Mannen har anhållits av åklagare. Rubriceringen är fortsatt skadegörelse, olaga hot och brott mot knivlagen. Eftersom utredningen nu är åklagarledd hänvisas till åklagarmyndigheten för svar på frågor.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
40%
SverigeBollnäs

Brott jämfört med riket