facebook_pixelTrollstigen 2 Gävleborgs Län, Färila - hitta.se

Trollstigen 2

827 62 Färila, Ljusdal Gävleborgs Län

Adress i Färila i Färila i Gävleborgs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Trollstigen 2.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 90 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Färila.

Värderingen är 6 444 kr/m²

Villan på Trollstigen 2 värderas till ca 580 000 kr (6 444 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

580 000 kr

Bolån i Färila - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Färila. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Färila

Tomten är ca 605 kvadratmeter

Tomten, STORBYN 9:8, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten STORBYN 9:8 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Färila

Människorna i Färila

Människorna i Färila

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Färila bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Ljusdals kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (29%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 54% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 724 kr, vilket är 2% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 918 898 kronor i lån.

-2%

Här i Ljusdal betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Trollstigen 2 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,36% (0,71)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,112% (0,94)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,6% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

C+47%

Bilägande

Man kör gärna Suzuki och Toyota i området.

Suzuki
Toyota

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Färila

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 10 164 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 10 164 kr/m2 och förblir oförändrade.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

2 674 meter från adressen ligger Färila Daghem Förskola Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (506 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (73 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Färila

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 02:56

Kvinna avliden i samband med trafikolycka på lv84.

Polis och räddningstjänst larmades till en trafikolycka på lv 84 Mellan Ljusdal och Färila. När patrullen kom till platsen kunde de konstatera att två bilar kolliderat och att skadeläget var allvarligt. Föraren i den ena bilen var avliden och den andra föraren hade benbrott. Det fanns inga passagerare i bilarna. Kvinnan som avled var i 45-årsåldern. Polisen har startat en utredning för att utröna vad som orsakade olyckan. Anhöriga är underrättade om olyckan.

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 07:11

Garageinbrott i Alfta.

En väktare upptäcker ett pågående inbrott i ett flerbilsgarage på Östra Kyrkogatan i Alfta. Två personer tar sig ut ur garaget och springer från platsen. De har stulit en sparkcykel som de släpper efter ett tag. Gärningsmännen hittas inte och sparkcykeln återlämnas till ägaren.

Brand

Rapporterat lördagen den 21 november kl 07:15

En bil brinner vid Slottegymnasiet.

En övertänd bil brinner vid Slottegymnasiet. Branden bedömas vara anlagd och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
15%
SverigeFärila

Brott jämfört med riket