facebook_pixelYgsbovägen 33 Gävleborgs län, Färila - hitta.se

Ygsbovägen 33

827 61 Färila, Ljusdal Gävleborgs län

Adress i Färila i Färila i Gävleborgs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ygsbovägen 33.

Hitta hit

Bolån i Färila - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Färila. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Färila

Boendemiljön i Färila

Människorna i Färila

Människorna i Färila

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Färila bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Ljusdals kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (46%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 5% som högutbildade. 48% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 400 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 031 337 kronor i lån.

-17%

Här i Ljusdal betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Ygsbovägen 33 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,36% (0,71)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,112% (0,94)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,6% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

C+47%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Färila

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 10 164 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 10 164 kr/m2 och förblir oförändrade.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

3 124 meter från adressen ligger Färila Daghem Förskola Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (51 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (15 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Färila

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 02:56

Kvinna avliden i samband med trafikolycka på lv84.

Polis och räddningstjänst larmades till en trafikolycka på lv 84 Mellan Ljusdal och Färila. När patrullen kom till platsen kunde de konstatera att två bilar kolliderat och att skadeläget var allvarligt. Föraren i den ena bilen var avliden och den andra föraren hade benbrott. Det fanns inga passagerare i bilarna. Kvinnan som avled var i 45-årsåldern. Polisen har startat en utredning för att utröna vad som orsakade olyckan. Anhöriga är underrättade om olyckan.

Brand

Rapporterat lördagen den 21 november kl 07:15

En bil brinner vid Slottegymnasiet.

En övertänd bil brinner vid Slottegymnasiet. Branden bedömas vara anlagd och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Mord/dråp, försök

Rapporterat torsdagen den 12 november kl 07:06

Kvinna grips misstänkt för försök till mord alternativt försök till grov misshandel.

Polis beordras till ett misstänkt pågående inbrott utanför Järvsö. När patrullerna anländer till platsen avviker en bil. Ett stoppförsök genomförs men bilen stannar inte, varav ett förföljande startar. Föraren i bilen ska ha försökt att preja en av patrullbilarna. I Hybo får patrullerna tillfälligt stopp på bilen. När poliserna kliver ur patrullbilen börjar föraren i den andra bilen att köra mot dem. Polis väljer då att avlossa verkanseld mot bilens däck. Men föraren avviker än en gång och förföljandet fortsätter. Kort därefter prejas bilen av patrull ned i diket och föraren, en kvinna i 30-årsåldern, grips misstänks för försök till mord alternativt försök till grov misshandel. Kvinnan är även misstänkt för grov olovlig körning, ringa narkotikabrott eget bruk och drograttfylleri. Ingen person skadas under insatsen.   

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
15%
SverigeFärila

Brott jämfört med riket