facebook_pixelYgsbovägen 33 Gävleborgs län, Färila - hitta.se
Hitta.se

Ygsbovägen 33

827 61 Färila, Ljusdal Gävleborgs län

Adress i Färila i Färila i Gävleborgs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ygsbovägen 33.

Hitta hit

Bolån i Färila - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Färila. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Färila

Boendemiljön i Färila

Människorna i Färila

Människorna i Färila

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Färila bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Ljusdals kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (46%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 5% som högutbildade. 48% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 400 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 031 337 kronor i lån.

-17%

Här i Ljusdal betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Ygsbovägen 33 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,36% (0,71)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,112% (0,94)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,6% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

C+47%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Färila

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

3 124 meter från adressen ligger Färila Daghem Förskola Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (51 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (15 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Färila

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 09:36

En person förs till sjukhus efter en krock.

Två bilförare, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, krockar i korsningen Bryggargatan och Hotellgatan. En kvinnlig passagerare i 20-årsåldern skadar ett knä i olyckan och förs till sjukhus med ambulans. Polisen skriver anmälningar om vållande till kropsskada och brott mot väjningsplikten.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 09:51

Kollision mellan två personbilar.

En polispatrull beordras till Hotellgatan i Ljusdal där två personbilar har kolliderat. Ingen person behöver avfärdas till sjukhus med ambulans. Föraren till en av bilarna anses vållande till olyckan för att ej ha iakttagit väjningsplikten.

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 10:04

En a-traktorförare bötfälls för störande körning.

En patrull stoppar och utdelar en ordningsbot för onödig och störande körning till en a-traktorförare (flicka i 15-årsåldern) på Norra Järnvägsgatan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
15%
SverigeFärila

Brott jämfört med riket