facebook_pixelHillmansgatan 13A Gävleborgs län, Gävle - hitta.se

Hillmansgatan 13A

802 81 Gävle, Gävle Gävleborgs län

Adress i Brynäs i Gävle i Gävleborgs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hillmansgatan 13A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Hillmansgatan 13A är ett flerfamiljshus byggt 1969.

Bolån i Gävle - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Gävle. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Gävle

Boendemiljön i Brynäs

Boendemiljön i Brynäs

I området kring Hillmansgatan 13 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (43%).

Boendemiljön i Brynäs

Tre drönarbilder över Brynäs

En drönare har flugit över Brynäs och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Brynäs från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Gävle Staffans distrikt
Gävle kommun
Gävle Staffans församling
Gävle södra station

Människorna i Brynäs

Människorna i Brynäs

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Brynäs bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Gävles kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 38% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 760 kr, vilket är 16% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 589 558 kronor i lån.

-16%

Här i Gävle betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Hillmansgatan 13A gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,26% (0,61)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,012% (0,84)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,3% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 74% fler röster än riksgenomsnittet.

V+74%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Opel i området.

Toyota
Opel

Bostadsmarknaden i Brynäs

i Brynäs pågår och planeras det för 105 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Brynäs

Just nu finns det 10 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hillmansgatan. Snitthyran är 5 763 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor och en grundskola i närheten

194 meter från adressen ligger Staffansgårdens förskola.

Närmaste grundskola är Staffansskolan (290 meter), som är en kommunal skola med ca 420 elever i årskurserna 1-6. Här har 75% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Styrmansgatan 49.

Lockas man av restaurangbesök finns Två Kockar och Akropolis Taverna i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (755 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Stenebergsparken, ligger ca två minuters gångväg (246 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Brynäs

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel, grov

Rapporterat fredagen den 27 november kl 04:17

Skadad man påträffas på Söder i Gävle.

En skadad man påträffas i en trappa på Söder i Gävle. Det är i nuläget oklart hur skadorna uppkommit och ärendet kommer att behöva utredas ytterligare. Därför har en förundersökning gällande grov misshandel inletts. Mannen förs med ambulans till sjukhus med oklara skador. Polisen är angelägen om att få in iakttagelser från allmänheten som rört sig i området söder om Södermalmstorg vid 14-tiden. Tips lämnas till 114 14.

Skadegörelse

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 06:55

Två unga pojkar försöker bryta sig in i bilar.

En privatperson blir vittne till två maskerade gärningsmän som ser ut att försöka bryta sig in i flera bilar som står på en parkering till en butiksgalleria på Drottninggatan i Gävle. När ägaren till en av de aktuella bilarna dyker upp lämnar de båda gärningsmännen platsen. En polispatrull börjar söka av området och efter en kortare sökinsats påträffas de båda gärningsmännen som visar sig vara två unga pojkar födda 2006 och 2008. Pojkarna, som blir misstänkta för skadegörelse, överlämnas till sina vårdnadshavare.

Brand

Rapporterat måndagen den 23 november kl 06:51

Misstänkt mordbrand i Gävle.

I korsningen Södra Rådmansgatan och Övre Bergsgatan i centrala Gävle slänger någon in ett föremål i en butikslokal, varvid det börjar brinna. Ett vittne hör en smäll och ser sedan en man springa från platsen. Flera patruller beordras till platsen och man börjar söka av området efter gärningsmannen. Eftersom butikslokalen ligger på bottenvåningen av ett flerfamiljshus upprättar polisen en förundersökning gällande mordbrand. Polisen spärrar också av lokalen och kommer att genomföra en teknisk undersökning. Polisen är angelägen om tips och iakttagelser från den här platsen och vid den här tidpunkten. Ring polisen på 114 14.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
599%
SverigeBrynäs

Brott jämfört med riket