facebook_pixelCentralgatan 14 Gävleborgs Län, Hofors - hitta.se
Hitta.se

Centralgatan 14

813 30 Hofors, Hofors Gävleborgs Län

Bolån i Hofors - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hofors. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Hofors

Boendemiljön i Hofors

Människorna i Hofors

Människorna i Hofors

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Hofors bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Hofors kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (15%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 16% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 49%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 601 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 469 474 kronor i lån.

-20%

Här i Hofors betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Centralgatan 14 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,86% (1,21)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,612% (1,44)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 45,9% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 94% fler röster än riksgenomsnittet.

V+94%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 16 objekt till salu i Centralt

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

1 057 meter från adressen ligger Kanaljens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Extra på Skolgatan 16.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Shanghai och Viva Bar & Kök i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (365 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (215 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Persgården Servicehus, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hofors

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Motorfordon, stöld

Rapporterat måndagen den 21 juni kl 09:50

Bil tillgrips från företag i Hofors.

Polisen får in samtal om ett inbrott i en företagslokal i Hofors. Någon eller några personer ska ha tillgripit en bil som tillhör företaget och forcerat en grind. Innanför grinden ska en annan bil ha tillgripits. Gärningspersonern/gärningspersonerna ska sedan ha lämnat platsen i den bilen. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning och anmälningar om tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld kommer att skrivas.

Motorfordon, stöld

Rapporterat fredagen den 18 juni kl 09:56

Stöld från en veteranbil i området Karlsby fäbodar tidigt på onsdagsmorgonen.

Ett par vaknade på morgonen och upptäckte en man som brutit sig in i deras exklusiva veteranbil. Då mannen upptäckte att han var iakttagen flydde han från platsen springande. Några delar från bilen har stulits. En av målsägarna gav sig efter i bil för att söka efter mannen som polisen har ett gott signalement av. Målsägaren samverkade med polis som trots eftersök inte kunde lokalisera tjuven. Polisen kommer att genomföra en brottsplatsundersökning under fredagen. UPPDATERING: Då kriminaltekniker kom till platsen för att utföra brottsplatsundersökning upptäckte de en man i 55-årsåldern som höll på att bryta sig in i en annan stuga. De kunde omedelbart gripa denne. Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om den gripne ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

Stöld

Rapporterat söndagen den 13 juni kl 07:57

Polisen söker iakttagelser efter inbrott i butik.

Flera förbipasserande upptäcker ett pågående inbrott i en butik på Bruksvägen i Hofors. Enligt inringaren ska en av de två misstänkta gärningspersonerna vara maskerad med någon form av mask, och de ska springa mellan butiken och en parkerad bil med varor. När polisen kommer till platsen har gärningspersonerna redan lämnat platsen med bil. En dörr på baksidan hittas uppbruten och det är tillrört inne i lokalen. Polisen spärrar av lokalen i väntan på en teknisk undersökning. Polisen är angelägna om tips och iakttagelser från allmänheten om den blåa Audi av kombimodell som gärningspersonerna ska ha lämnat platsen i. Enligt vittnen ska den blåa färgen på bilen vara väldigt speciell. Har du sett den aktuella bilen? Kontakta polisen på 114 14 eller 112 vid brådskande ärende.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
64%
SverigeHofors

Brott jämfört med riket