facebook_pixelLasarettsgatan 1B Gävleborgs Län, Söderhamn - hitta.se
Hitta.se

Lasarettsgatan 1B

826 32 Söderhamn, Söderhamn Gävleborgs Län

Adress i Söderhamn i Söderhamn i Gävleborgs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lasarettsgatan 1B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1945

Fastigheten på Lasarettsgatan 1B är ett flerfamiljshus byggt 1945.

Bolån i Söderhamn - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Söderhamn. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Söderhamn

Boendemiljön i Söderhamn

Boendemiljön i Söderhamn

I området kring Lasarettsgatan 1 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (51%).

Wikipediafoton från närområdet

Björnen 2
Bergstedts
Uhrs källa
Sidenhuset, Söderhamn

Människorna i Söderhamn

Människorna i Söderhamn

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Söderhamn bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är lägre än medelåldern i Söderhamns kommun (52år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 596 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 690 760 kronor i lån.

-20%

Skatteläget i Söderhamn

För de som är folkbokförda på Lasarettsgatan 1B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,66% (0,01)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

33,412% (0,24)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,4% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 32% fler röster än riksgenomsnittet.

S+32%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 12 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 39 objekt till salu i Söderhamn

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

317 meter från adressen ligger Stentägtskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Norralagatan 18.

Lockas man av restaurangbesök finns Mousquet Restaurang och Restaurang Victoria i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (319 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (119 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Faxe Atletklubb, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Söderhamn

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 10 juni kl 05:55

En man misshandlar en kvinna på Köpmangatan.

Ordningsvakt tillkallar polis till Köpmangatan där en man bråkar med två kvinnor. Mannen hinner avvika från platsen innan polis anländer. Mannen har tagit två mobiltelefoner från kvinnorna och samband med detta misshandlat en av kvinnorna. Polisen skriver anmälningar om misshandel, olaga hot och olovligt brukande. Ingen är i behov av sjukvård.

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 10 juni kl 07:04

Inbrott i garage.

Polis beordras till ett garage vid ett bostadshus i Söderhamn där någon ska ha brutit sig in. Det är i nuläget oklart om något stulits från platsen. En anmälan om försök till stöld kommer att skrivas.

Fylleri/LOB

Rapporterat onsdagen den 9 juni kl 09:58

En ungdom förs till sjukhus i samband med en fest.

En patrull kommer förbi Stugsunds hamn där omkring 40 ungdomar festar. En pojke i 15-årsåldern är mycket påverkad och förlorar medvetandet. Patrullen beställer ambulanstransport för pojken. Han genomgår även kroppsbesiktning för att utreda om han intagit narkotika. En annan pojke i samma ålder omhändertas med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer) och överlämnas till vårdnadshavare. Patrullen förverkar en del alkohol och upplöser festen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
26%
SverigeSöderhamn

Brott jämfört med riket