facebook_pixelValbovägen 228 Gävleborgs län, Valbo - hitta.se
Hitta.se

Valbovägen 228

818 31 Valbo, Gävle Gävleborgs län

Adress i Valbo i Valbo i Gävleborgs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Valbovägen 228.

Hitta hit

En villa byggd 1918

På adressen finns en villa byggd 1918. Huset är 85 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Valbo.

Bolån i Valbo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Valbo. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Valbo

Tomten är ca 1963 kvadratmeter

Tomten, MARKHEDEN 5:6, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten MARKHEDEN 5:6 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Valbo

Boendemiljön i Valbo

I området kring Valbovägen 228 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1990- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (48%).

Wikipediafoton från närområdet

Valbo landskommun
Häcklinge
Valbo

Människorna i Valbo

Människorna i Valbo

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Valbo bor 56% kvinnor och 44% män. Medelåldern i området är 77 år, vilket är högre än medelåldern i Gävles kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (56%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, föreningsverksamhet, lösa korsord eller sudoku, teater, energisparande, sjukdomar och sjukvård, hårvård, alternativ hälsovård, miljövårdsfrågor och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 12% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 46%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 14 667 kr, vilket är 46% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 490 437 kronor i lån.

-46%

Här i Gävle betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Valbovägen 228 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,26% (0,61)

11,51% (0,23)

0,242% (0,00)

Summa

34,012% (0,84)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,1% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 36% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+36%

Bilägande

Man kör gärna Suzuki och Toyota i området.

Suzuki
Toyota

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

123 meter från adressen ligger Markhedens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Dilén Saluhall på Ludvigsbergsvägen 16.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (338 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (88 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Valbo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skottlossning

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 05:40

Skottlossning i Andersberg.

Polis larmades till Andersberg på grund av skottlossning i området. Ett flertal personer ringde 112 och larmade. På plats fanns vittnen som hört tre skott. Ett flertal patruller sökte i området för att kontrollera vad som hänt. I samband med detta anträffades en person som kunde gripas odramatisk. Efter förhör blev mannen anhållen av åklagaren för grovt vapenbrott. Han är i 20-årsåldern.

Kontroll person/fordon

Rapporterat söndagen den 22 november kl 07:27

Smällar i Andersberg.

Två anmälare ringer polisen om smällar som hörts i Andersberg. Polisen undersöker saken men smällarnas upphov klarläggs inte.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 20 november kl 03:25

En person skadas då en förare ej anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Två bilförare krockar på riksväg 56 vid Överhärde. Den ena föraren är en kvinna i 70-årsåldern och hon förs till sjukhus med ambulans. Den andra föraren är en man i 35-årsåldern. Polisen skriver en anmälan om att ej ha anpassat avstånd till framförvarande fordon.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
599%
SverigeValbo

Brott jämfört med riket