Söderväg 5

621 58, Visby Gotlands län

Söderväg 5

621 58, Visby Gotlands län

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Söderväg 5 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 90-talet och 30-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (45%).

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Trettiotalshusen karaktäriseras av sin minimalistiska och kubformade stil med enkla takkonstruktioner och låg taklutning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Visby Länna bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Gotland kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Visby Länna har 5% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 16% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 47% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 36% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 84%.

-11%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 233 kr, vilket är 11% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 619 060 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Gotland betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Söderväg 5 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0.7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

33.60%

 (+11.95)

0.00%

 (-11.28)

0.242%

 (0.00)

Summa

33.842%

 (+0.67)

+30%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,6% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 30% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Ford i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 453 meter bort på Hotell Solhem med ett uttag för 7/3 Schuko och ett uttag för Type 2 Outlet.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Avgångar från ÖB
1 Lasarettet 32 min
10 Visby busstation 33 min

Ett stenkast bort finns ÖB busshållplats som exempelvis tar dig till Lasarettet (1) och Visby busstation (10).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

301 meter från adressen ligger Förskolan Linden.

Närmaste grundskola är Humlegårdsskolan (603 meter), som är en kommunal skola med ca 75 elever i årskurserna 1-1. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går 31 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Wisbygymnasiet södra (619 meter), som är en kommunal skola med ca 786 elever. Här har 86% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Öster på Österväg 7.

Lockas man av restaurangbesök finns Wisby Hof och Vandrarhem Visby Fängelse i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (566 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Tallunden, ligger ca två minuters gångväg (271 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Gotland Visby c/o Form Visborg, sex minuters cykelväg från adressen.

Företagande

Bygg- & Anläggningsarbeten

Byggprojektering & Byggkonstruktion

Fastighetsbolag

Organisationskonsulter

Arbetsmarknaden i Gotland

Jobb i närheten

Just nu finns det 159 lediga jobb i Gotland, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Gotlands län. Bland annat söker man:

- Chefssekreterare

- Kurator

- Industristädare

- Avdelningschef, butik

- Intervjuare, opinionsundersökning

Exempel på företag som anställer just nu:

- Region Gotland , Kansli HSF

- Region Gotland , Habiliteringen

- FOOD HYGIENE SVERIGE AB

- FÖRENINGEN KATTSTALLET

- Wilke International

100%
Gotlands län Gotland

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Visby Länna

Rattfylleri - Gotlands län

Rapporterat onsdagen den 12 september kl 07:44

Polisen stoppade och kontrollerade en personbil och dess förare i Västerhejde.

Föraren medtogs för fortsatt utredning angående drograttfylleri. Detta eftersom han misstänks för att ha kört bilen under påverkan av droger.

Misshandel - Gotlands län

Rapporterat onsdagen den 12 september kl 07:11

Okänd gärningsperson misshandlade brottsoffret på Adelsgatan.

Polisen fick samtal om att det var ett bråk mellan flera personer på Adelsgatan. Innan polisen kom till platsen hade personerna lämnat. Polisen träffade på brottsoffret i närområdet och han hade blivit skadad av ett vasst föremål i ena armen. Han som skadades i armen behövde inte någon ambulanssjukvård.

Övrigt - Kalmar län

Rapporterat tisdagen den 11 september kl 08:11

Malmö. Felaktigt utförda skönhetsbehandlingar.

Ett flertal personer har på kort tid hört av sig till Polisen för att göra en anmälan, efter att man anlitat ett skönhetsföretag som inte levt upp till förväntningar och överenskommelser. Aktuellt skönhetsföretag, som verkar i Malmö, misstänks ha utfört olika skönhetsbehandlingar felaktigt och i en del fall har personer betalt för en tjänst utan att få någon sådan utförd. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som anlitat skönhetsföretaget och som anser sig felbehandlade eller lurade av företaget. Ring Polisens kontaktcenter (PKC) på växelnummer 114 14 för att få råd eller i förekommande fall göra anmälan.

34%
Sverige Visby Länna

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se