Servicevägen 43 F

311 32, Falkenberg Hallands län

Servicevägen 43 F

311 32, Falkenberg Hallands län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Servicevägen 43 F består till 90% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet.

Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Falkenberg bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Falkenberg kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är meka med bilar, arbeta i trädgården, antikviteter, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku, krukväxter, snickra/måla och bygga, motorsport och energisparande.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Falkenberg har 13% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 60% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 43% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 81%.

-16%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 921 kr, vilket är 16% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 917 743 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Falkenberg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Servicevägen 43 F gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,10%

 (-0,55)

10,82%

 (-0,46)

0,242%

 (0,00)

Summa

32,162%

 (-1,01)

+65%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,2% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 65% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

1 556 meter från adressen ligger Solhagens förskola.

Närmaste grundskola är Skogstorpsskolan (1 478 meter), som är en kommunal skola med ca 474 elever i årskurserna 1-9. Här har 90% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg (2 115 meter), som är en privat skola med ca 139 elever. Här har 75% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Kvantum på Sandgatan 34.

Lockas man av restaurangbesök finns Valencias pizzeria och Prashad - a taste of india & nepal i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (459 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sju minuters gångväg (711 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, åtta minuters cykelväg från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bygg- & Anläggningsarbeten, Bilverkstäder, Bilförsäljning, Villauppvärmning och Bilvård.

Bygg- & Anläggningsarbeten

Bilverkstäder

Bilförsäljning

Villauppvärmning

Bilvård

Arbetsmarknaden i Falkenberg

Jobb i närheten

Just nu finns det 143 lediga jobb i Falkenberg, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Hallands län. Bland annat söker man:

- Barnflicka/Barnvakt

- Eventsäljare/Eventförsäljare

- Fastighetsassistent

- Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare

- Restaurangbiträde

Exempel på företag som anställer just nu:

- Nannynu! Barnvakter i världsklass

- Sector Alarm AB

- Vivab

- Region Halland , Habilitering Varberg - Falkenberg

- Rasta i Ullared AB

100%
Hallands län Falkenberg

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Falkenberg

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 17 oktober kl 01:02

På länsväg 150 vid Kranstorp är det en kollision mellan en motorcykel och lastbil.

På grund av att polisen måste genomföra en del utredningstekniska åtgärder kan vi i nuläget inte uttala oss om skadeläget. Både lastbilen och motorcykeln kommer att tas i beslag för teknisk undersökning. Trafiken på länsväg 150 kommer att ledas om vid olycksplatsen. 15.00 Föraren av motorcykeln, en man i 75-årsåldern, avled direkt vid olyckan. Anhöriga är underrättade. Det finns inga misstankar om brott.

Skottlossning

Rapporterat fredagen den 5 oktober kl 04:58

Enligt vittnesuppgifter så har någon avlossat ett vapen vid Östra Gärdet. Inga kända personskador i nuläget.

Polisen får in vittnesuppgifter från flera personer om en misstänkt skottlossning vid Utmarksvägen. Det finns inledningsvis inga uppgifter om att någon person ska vara skadad. De uppgifter som kommit in till polisen talar även om att någon/några personer som ska ha lämnat platsen på en moped.  Antalet avlossade skott är osäkert så även vilken typ av vapen som ska ha varit aktuellt. Polisen kommer att spärra av platsen som utpekats för att kunna genomföra en teknisk undersökning/platsundersökning. Förundersökning inledd med rubricering försök till grov misshandel alt. försök till mord. Mopeden eller de personer som färdats på den har ännu inte återfunnits. Mopeden uppges vara vit/silverfärgad och troligen av "skotermodell". Ingen person har ännu gripits. Uppdatering: Polisen har hittat hylsor på platsen som styrker att någon av lossat ett skjutvapen (beslag). Det finns dock för närvarande inga belägg för att vapnet riktats mot någon person eller att någon person ska ha blivit skadad. Det kan innebära att brottsrubriceringen kan komma att ändras.   Dörrknackning har genomförts i området men ännu är ingen gripen. Om någon har ytterligare upplysningar att lämna kring händelsen, ring 114 14.

Räddningsinsats

Rapporterat onsdagen den 3 oktober kl 04:40

Räddningstjänst och JRCC tillsammans med polisen har via SOS fått in ett larm om ett drunkningstillbud i Glommen.

Enligt de uppgifter som kommer från SOS så har två personer av okänd anledning fallit i vattnet vid Morups Tånge. En har tagit sig upp men den andra personen har inte varit synlig efter händelsen. Anledningen till olyckan är ännu inte känd. Kl 16.30: Första polispatrull på plats.   En räddningshelikopter har larmats från Göteborg. Troligen handlar händelsen om en båtolycka. Polisen biträder för närvarande på plats i samband med räddningsarbetet/sökandet efter den person som saknas. Den saknade personen, en man har hittats och förts till sjukhus, tillståndet okänt. Frågor hänvisas till JRCC och Räddningstjänst.  

33%
Sverige Falkenberg

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se