facebook_pixelTrädgårdsgatan 6 Hallands län, Halmstad - hitta.se
Hitta.se

Trädgårdsgatan 6

302 34 Halmstad, Halmstad Hallands län

Bolån i Halmstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Halmstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Halmstad

Boendemiljön i Rotorp

Boendemiljön i Rotorp

Området kring Trädgårdsgatan 6 består till 17% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1940- och 1960-talet.

Boendemiljön i Rotorp

Sex drönarbilder över Rotorp

En drönare har flugit över Rotorp och tagit sex bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Rotorp från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Brooktorpsgården
Sankta Anna och Sankta Katarina kapell
S:t Nikolai församling
Halmstads Sankt Nikolai distrikt

Människorna i Rotorp

Människorna i Rotorp

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Rotorp bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Halmstads kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 53% som högutbildade. 18% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 934 kr, vilket är 8% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 388 131 kronor i lån.

-8%

Här i Halmstad betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Trädgårdsgatan 6 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,98% (-0,67)

10,82% (-0,46)

0,242% (0,00)

Summa

32,042% (-1,13)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,7% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Rotorp

i Rotorp pågår och planeras det för 222 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Rotorp

Just nu finns det 19 hyreslägenheter att byta till i närheten av Trädgårdsgatan. Snitthyran är 8 266 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

339 meter från adressen ligger Dragonens Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Flygaregatan 12.

Lockas man av restaurangbesök finns Sibylla Gustafs Fast Food Restaurang och New Shanghai i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (916 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Gunillaparken, ligger ca fyra minuters gångväg (482 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness Halmstad City, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Rotorp

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 11 maj kl 06:27

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler, till kvällen tjänstgör Stefan Gustavsson

22:35 Stöld genom inbrott, Brunnsåkersskolan, Halmstad. Polis larmades om ett pågående inbrott på en byggarbetsplats. Polispatruller på plats kunde observera två män som försökte undkomma polisen, då de sprang från platsen. De kunde säkras och omhändertas tämligen odramatiskt. En man i 35-årsåldern och en man i 30-årsåldern misstänks för brottet stöld genom inbrott. 04:36 Stöld genom inbrott, Västra Vallgatan, Varberg. En ruta krossades till en butik på adressen och polis larmades till platsen. En man 45-årsåldern greps i anslutning till platsen. Anmälan om stöld genom inbrott skrevs av polispatrullen.  

Bråk

Rapporterat fredagen den 30 april kl 07:42

Bråk i centrala Halmstad.

Vittnen larmar om ett bråk mellan två grupper vid Brogatan i centrala Halmstad. Någon/några ska vara beväpnade med tillhyggen av något slag.  Någon/några ska även ha skadats, oklar omfattning. Polis larmas till platsen men samtidigt verkar grupperna splittras. Kl 19.32: Polis på plats. Polisen lyckas att hitta några av de som varit involverade i händelsen. Det är tre personer som samtliga har skador, oklar omfattning. oklart vad som ligger bakom händelsen.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 30 april kl 11:49

I korsningen Fogdegatan - Järnvägsleden är en bilist och en cyklist inblandade i en olycka.

Cyklisten ska enligt SOS vara vaken och talbar men skadeläget i övrigt är oklart. Räddningstjänst, ambulans samt polis är på plats. 11.50 Cyklisten är förd till sjukhus med ambulans.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
512%
SverigeRotorp

Brott jämfört med riket